Grad ne odustaje: Šverceri, dalje nećete moći!

Vesić je najavio da će sutra, na sednici Gradskog veća, biti doneta odluka kojom će biti povećane kazne za one koji se švercuju u prevozu.

On je zadovoljan povećanjem naplate karata od 60 odsto, ali i istakao i da to nije dovoljno. Prema njegovim rečima, veliki broj ljudi u Beogradu nije plaćao gradski prevoz, što je stvaralo gubitak od 41 milion evra godišnje, a što je vrednost 300 autobusa godišnje ili 20 tramvaja.
Saznajte svoja prava - da li BusPlus kontrolori smeju da vas legitimišu!

"Došli smo u situaciju da gradski prevoz ne može samostalno da funkcioniše i građani treba da znaju da on ne može da bude profitabilan, jer nije nigde u svetu. Gradski prevoz košta i naprosto mora da funkcioniše", naglasio je Vesić.
On je letos najavio da će Grad Beograd preuzeti sistem BusPlus naplate. Međutim, to se još nije dogodilo.

Vesić je dodao da svaki dinar koji se ne naplati kroz karte Grad mora da plati, a to znači manje za obdaništa škole, puteve...

Gradski menadžer smatra da posao veće naplate mora da se radi sistemski i da poput gradskih preduzeća i opštine moraju plaćati prevoz radnicima, a ne isplaćuju novac na ruke. Vesić je dodao da će nadležni iz Gradske uprave razgovarati sa predstavnicima Republike da sva njihova preduzeća uplaćuju zaposlenima prevoz:

"Na dobrom smo putu za oporavak GSP-a i ovo je prvi put da GSP, građani i grad zajedno rešavaju ovaj problem".

Izvor: B92

Pogledajte još