Zvezda pobedila u Smederevu, navijači izazvali prekid

BEOGRAD, 20. septembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Smederevo sa 3:0 u pretposlednjoj utakmici petog kola Jelen Superlige i ostala usamljena na čelnoj poziciji na tabeli, a meč je obeležio i desetominutni prekid koji su izazvale pristalice beogradskog kluba.

"Crveno-beli" su do vođstva došli u desetom minutu, nakon loše intervencije odbrane i golmana Smedereva, a tu situaciju iskoristio je Slavko Perović i sa nekoliko metara poslao loptu u praznu mrežu.

U prvom poluvremenu rivali su bili ravnopravni, ali je Zvezda u 44. minutu propustila još jednu dobru priliku za gol, kada je čuvar mreže Smedereva odbranio šut Dejana Lekića sa 12 metara.

Do prekida utakmice došlo je u 53. minutu, kada je jedan navijač Crvene zvezde ušao u teren. Kada je obezbeđenje pokušalo da ga izvede, došlo je da manjeg fizičkog obračuna, pri čemu je još nekoliko pristalica gostiju ušlo u teren.

Veći incident sprečili su pripadnici Žandarmerije, ali je nedugo zatim počela bakljada navijača Crvene zvezde, koja je prouzrokovala dodatni prekid.

Igrači beogradskog tima molili su svoje pristalice da prekinu sa incidentima, a zatim je došlo i do verbalnog duela rezervnih fudbalera Smedereva i igrača "crveno-belih".

Crvena zvezda je do drugog pogotka došla u 63. minutu, kada je sudija Miodrag Gogić duel Željka Kovačevića i Slavka Perovića u kaznenom prostoru okarakterisao kao faul i penal.
Siguran izvođač najstrože kazne bio je Vladimir Bogdanović.

Smederevci su u 73. minutu imali veoma dobru priliku da smanje zaostatak, ali je golman Saša Stamenković dobro intervenisao posle slobodnog udarca koji je izveo Dragan Ćeran.

Konačan rezultat postavio je rezervista Aleksandar Jevtić u 80. minutu, posle dobro izvedenog solo-prodora.

Pogledajte još