Mladić brutalno pretukao kontrolora i polomio mu prst!

Kontrolor GSP- a Aleksandar Milenković brutalno je pretučen sinoć na stanici "Filip Višnjić" u Zemunu. On je oko 20.30 sati pregledao karte na liniji 84 kada je prišao mladiću starom između 20 i 25 godina i zatražio mu kartu na uvid.

- Imao je slušalice na ušima i nije reagovao na moju molbu da mi pokaže kartu. Delovao je kao da je pod uticajem neke opojne supstance. Ponovio sam pitanje, on je skinuo slušalice i istrčao iz autobusa. Ja sam sišao za njim, i tada me je napao, šutnuo dva puta u nogu i ja sam pao. Podigao sam se i opet me je dva puta udario u nogu i u glavu. Na VMA su mi konstatovali prelom zgloba palca i povrede na glavi - opisao je Aleksandar šta se dogodilo.

On je danas na prijemu u gradskoj Skupštini apelovao na Beograđane da plaćaju prevoz jer kako kaže "to bi bilo isto kao kad uđete u prodavnicu da kupite hleb i prođete pored kase, a da ne platite".

Gradski menadžer Goran Vesić kazao je da policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja i da će protiv napadača biti podneta krivična prijava.

- Ovakve stvari se više neće dešavati i nećemo tolerisati napade na ljude koji pošteno rade svoj posao. Niko neće sprovoditi sopstvenu pravdu i misliti da je iznad zakona. U autobusu je postojala kamera koja je snimila napadača da ne kažem neku ružniju reč, a kamere postoje i na okolnim objektima, tako da se nadam da će napadač koji je imao bradu biti priveden i sankcionisan za ono što je uradio - kazao je Vesić, zahvalio kontroloru što radi ovaj posao i izvinio se zbog toga što mu se dogodilo.

On je dodao da je u toku javna nabavka kamera koji će biti postavljene u svim autobusima u kojima ih sada nema. Vesić je kazao da skoro svi novi autobusi imaju kamere.

U protekla tri dana ovo je drugi napad na kontrolore.

Izvor: Blic

Pogledajte još