TRAGEDIJA U SOPOTU: Četvorogodišnjaka smrskao šporet

Četvorogodišnji dečak D. M. iz Sopota tragično je stradao juče oko 16.35 u dvorištu porodične kuće u selu Guberevcu, u Sopotu, kada je na njega pao stari električni šporet i smrskao ga. Otac Dragan Milić u tom trenutku je bio u dvorištu na samo nekoliko metara od nesrećnog deteta, ali nije čuo vriske jer je popravljao motornu testeru.

- Mališan se igrao u dvorištu kad se prevrnuo taj prokleti šporet i ubio ga. Otac je bio u dvorištu, popravljao je motornu testeru za drva i najverovatnije od buke nije čuo da je dete vrištalo i kukalo. Niko ništa nije čuo. Tek posle nekog vremena primetio je da malog nema, počeo je da ga traži po kući i dvorištu. Mislio je da se negde sakrio jer je bio nestaško, ali je on već bio mrtav. Otac nije mogao da ga vidi jer je mučenika poklopio šporet. Mislimo da je ušao u rernu i da se tako prevrnuo. Kad ga je našao, bilo je kasno. Ležao je nepomičan u krvi. Mrtav - ispričale su komšije.

Majka ostavila bebu
U selu Guberevcu gotovo da i nema dece, pa je nesrećni mališan bio jedini u tom kraju, zbog čega su ga komšije obožavale. Radoljub Živković (73), rođak ožalošćene porodice Milić, priča kad je poslednji put video dečaka.

- Mali je bio kao duša! Dobar, vaspitan, pametan. Uvek okupan i čist. Kad god bi neko prošao, on bi se s kapije javio, svačije ime je znao i svi su ga voleli. Dragan ga je čuvao kao zenicu u oku još otkako ga je žena ostavila samog s bebom. Evo, jutros sam ih sreo, Dragan je toliko pazio na njega, držao ga je za ruku iako je mali hteo da sedne na neki panj, on mu nije dao da se odvaja od njega - priča uznemireni čovek i dalje ne verujući da ga više nema.

Živeli od 4.500 dinara
Komšije i za Dragana imaju samo reči hvale. Kažu da je bio vredan i skroman čovek, uvek spreman da pomogne i radi za nadnicu kad može.

- Otkako ga je žena ostavila, on je ceo život posvetio detetu. Živeo je za njega. Nek mu je bog u pomoći sada, zavijen je u crno. On je vredan i pošten. Bio je u ratu u Hrvatskoj i otišao je u invalidsku penziju, ali je primao samo 4.500 dinara, od toga su živela njih dvojica, skromno, ali je sve davao malom - pričaju komšije koje su se okupile ispred kuće. Policija je nekoliko sati obavljala uviđaj, ali Dragan celo veče nije izašao iz dvorišta, doktori su mu dali lekove za smirenje. Iz porodične kuće čuli su se jecaji i dozivanje nesrećnog deteta.

Poslednji dar - PRED SMRT DOBIO BOMBONU
Komšija Radoljub Živković poslednji je video Dragana sa sinom.
- Video sam ih jutro pre tragedije ispred prodavnice. Mali je skakutao, bio je srećan, ko bi rekao da će se ovo desiti. Ja sam mu dao jednu bombonu, dete ko dete - voli slatkiše. Obradovao se, ko bi rekao da će mu to biti poslednje u životu. Jadnik, ostavila ga majka, rodio se na muku i umro je tako, pre vremena. Nije mu se dalo - priča ožalošćeni čovek.

Nadlanu / Izvor: Kurir

Pogledajte još