Ućutkali smo glasne komšije

MANČESTER, 21. septembra 2009. (Beta-AP) - Trener fudbalera Mančester junajteda Aleks Ferguson izrazio je nadu da će pobeda njegovog tima nad Mančester sitijem od 4:3 ućutkati "glasne komšije".

Mančester junajted je zahvaljujući golu Majkla Ovena u šestom minuta sudijske nadoknade meča u nedelju gradskom rivalu naneo prvi poraz u sezoni za koju su se građani spremili potrošivši više od 200 miliona evra na pojačanja u poslednja dva prelazna roka.

"Od Mančester sitija se mnogo očekuje. Kada potrošite toliko novca morate nešto i da osvojite. Mi, međutim, nismo navikli na ovakve okolnosti, teško nam je da prihvatimo da oni dobijaju više medijske pažnje. Ali, nekad morate da živite sa glasnim komšijama", rekao je Ferguson, koji je trener Mančester junajteda još od 1986. godine.

"Jedino što možemo da uradimo, a što smo i učinili, jeste da nastavimo da živimo svoj život, uključimo naš televizor i malo ga pojačamo. To što su igrači pokazali kako umeju da igraju je najbolji od svih odgovora", dodao je Ferguson.

Trener Sitija Mark Hjuz, ipak, nije poraz prihvatio toliko teško, a Fergusonovu ocenu da je Mančester junajted mogao da pobedi i sa 6:0 nazvao je netačnom.

"Potpuno je pogrešno reći da su bili za šest ili sedam golova bolji. Moj utisak je da su nas tek sada postali svesni, pošto prethodnih sezona naš susret nije bilo od tolikog značaja", kazao je Hjuz.

Trener "Građana" je svoju tvrdnju potkrepio velikim slavljem Fergusona i igrača Mančester junajteda posle Ovenovog gola.

"Prilično su se uzbudili. Setio sam se Aleksa iz mlađih dana. Video sam i da (bek Mančester junajteda) Geri Nevil trči kao ludak. Sve to pokazuje koliko im je značila ova pobeda", naveo je Hjuz.

Mančester Sitiju će, ipak, bez obzira na rezultate ove sezone biti potrebno mnogo vremena da uopšte pokuša da ponovi uspehe gradskog rivala. Siti je poslednju od dve titule šampiona Engleske osvojio 1968. godine.

Junajted je to učinio 18. maja, kada se okitio 18. titulom.

Pogledajte još