DRAMA NA US OPENU: Teniserka u invalidskim kolicima napustila teren!

Prvi polufinalni meč US opena između Karoline Voznijacki i Šuai Peng ostaće urezan u pamćenju svih ljubitelja belog sporta. Kineska teniserka je doživela povredu zbog koje je morala da bude izneta sa terena u invalidskim kolicima, u suzama.

Kakav težak momenat za Kineskinju koja je odigrala čitav turnir na vrhunskom nivou. Sjajno je igrala i u ovom meču, a onda se sredinom drugog seta (rezultat bio 7:6, 3:2 za Dankinju) desio presudni trenutak zbog čega su i gledaoci na legendarnom “Artur Eš” stadionu zanemeli.

Kineskinju su, prema svemu sudeći uhvatili grčevi u obe noge, mada se držala i za desno rame, zbog čega najblaže rečeno nije mogla da stoji na terenu, pa je zatražila hitan medicinski tajm-aut koji je trajao više od deset minuta.

Posle toga joj se učinilo da se oporavila i odlučila je da se vrati na teren, međutim, izdržala je samo tri naredna poena, pre nego što je pala na beton u ogromnim bolovima. Medicinsko osoblje i fizioterapeut odmah su joj pritrčali u pomoć, a gledaoci su imali priliku da vide kako plače, što od bolova, što zbog toga što ne može da nastavi meč.

Čak je i njena protivnica Voznijacki prišla u jednom trenutku i uputila joj reči podrške. Koliko je čitava situacija bila ozbiljna govori i to što nije mogla da ustane, pa su vrlo brzo dovezena invalidska kolica na koja ju je smestilo medicinsko osoblje, a publika ju je ispratila stojeći, uz ovacije.

Posle svega ovoga u potpuno drugom planu je ostao plasman Karoline Voznijacki u finale koja sigurno nije želela na ovakav način da dođe do borbe za trofej, što se moglo videti i po njenom izrazu lica koje je više delovalo da je zabrinuta za koleginicu, nego što je srećna zbog finala.

Nadlanu / Izvor: Telegraf

Pogledajte još