Žistin Enan ponovo na terenu

BRISEL, 22. septembra 2009. (Beta-AP) - Bivša najbolja teniserka sveta Žistin Enan objavila je da će se sledeće godine vratiti na teren.

Belgijanka se iz tenisa povukla u maju prošle godine, ali je sada odlučila da nastavi karijeru u kojoj je, između ostalog, osvojila i sedam titula sa grend slem turnira. 

Ukupno je osvojila 41 turnir u organizaciji Ženske teniske asocijacije (WTA).

Nasmejana Enenova je odluku saopštila tokom uživo prenošenog intervjua televiziji VTM u kome je istakla da joj tenis previše nedostaje.

"Vatra u meni ponovo gori. Želim da se vratim u januaru", istakla je Enanova i dodala i da će se za povratak na teren pripremati na egzibicionim turnirima u belgijskom gradu Šarlroa i u Dubaiju.

Odluku da se vrati tenisu Enenova je objavila samo nedelju dana pošto je njena zemljakinja Kim Klejsters osvojila titulu Otvorenog prvenstva SAD posle povratka iz dvogodišnje penzije.

Klajstersova je titulu u Njujorku osvojila na tek trećem turniru koji je igrala posle povratka.

"Podsvesno, možda je i to uticalo na mene. Ali sigurno nije bio najbitniji razlog", priznala je 27-godišnja Žistin Enen i ocenila da je u poslednjih 15 meseci uspela da se potpuno fizički oporavi od napora tokom uspešne karijere, ali i da se psihički osveži.

Enenova je u karijeri zaradila skoro 20 miliona dolara od turnira, ali je priznala da su joj putovanja sa UNICEF-om, među kojima je bilo i ono u istočni Kongo i druga mesta gde žive siromašni, proširila vidike na način na koji tenis ne bi mogao

Pogledajte još