U Dunavu kod Vinče pronađeno telo nestalog alasa

Danas popodne oko 14 časova u Dunavu, u Vinči na lokaciji Vinčanska skela, pronađeno je telo utopljenog alasa Nemanje Nestorovića (26).

"Niko ih nije video od četvrtka, 4. septembra. Nemanja je najmlađi dunavski alas, ima 26 godina, a najčešće ribari na potezu od Ade Huje pa nizvodno. Čamac drži kod marine “Karaburma”, a čamac sada nije na vezu - ispričao je posle prijave nestanka Jaša Josimović, prijatelj dvojice ribara.

U petak popodne u blizini naselja Vinča isplivalo je i telo Zorana Petkovića Kize (43). Njega su pronašli ribari, a telo je identifikovala Kizina sestra.

- Pecaroši su juče oko podneva primetili telo kako pluta kod skele, dva kilometra uzvodno od Vinče. Odmah su posumnjali da je reč o jednom od dvojice ribara sa Ade Huje, za kojima se već danima traga. Telo je bilo u jako lošem stanju, toliko naduveno da gotovo i da nije ličilo na čoveka - ispričao jedan od ribara.

Podsetimo, alasi Nemanja Nestorović (27) i njegov prijatelj Zoran Petković Kiza (43) nestali su u 6.septembra kada su čamcem sa pančevačke strane krenuli ka marini na Adi Huji. To veče duvao je jak vetar na Dunavu. Nemanja je bio loš plivač, a neposredno pre nego što su seli u čamac, popili su nekoliko alkoholnih pića sa prijateljima alasima

Izvor: Kurir

Pogledajte još