SNAGA ZAJEDNIŠTVA U OČUVANJU SLIVOVA REKA: Zaposleni kompanije HEINEKEN Srbija očistili 600 metara priobalja Dunava i Crnog Timoka

Zaposleni kompanije HEINEKEN Srbija, uoči rođendana pivara u Novom Sadu i Zaječaru, a povodom Svetskog dana čišćenja koji se obeležava treće subote u septembru, učestvovali su u volonterskim akcijama čišćenja priobalnog dela Dunava i Crnog Timoka.

Foto: Promo

Veliki broj volontera kompanije očistio je ukupno 600 metara obala reka Dunav i Crni Timok nadomak Novog Sada i Zaječara. Ovom prilikom, prikupljeno je više od 150 džakova otpada, koji čine plastične flaše, limenke, automobilske gume, kese, najloni i razni drugi otpad, ali i uklonjeno punih pet traktorskih prikolica invazivnih vrsta biljaka i usled nevremena oborenih grana, kako bi se očuvala priroda.

Foto: Promo

Akcija je sprovedena u partnerstvu sa organizacijom Supernatural, uz podršku Biološko-istraživačkog društva "Josif Pančić", sportsko-ekološkog kluba RIS iz Zaječara i Pokretom gorana Vojvodine.

Foto: Promo

Dragan Lupšić, direktor korporativnih poslova kompanije HEINEKEN Srbija, istakao je nakon uspešno završenih aktivnosti da je voda, kao ključni sastojak piva, od strateške važnosti i prioritet očuvanja životne sredine.

Foto: Promo

- Akcija čišćenja obala reka samo je jedna u nizu aktivnosti kojima kompanija HEINEKEN Srbija pokazuje predanost očuvanju vodenih slivova, ali i brigu o lokalnim zajednicama u Novom Sadu i Zaječaru. Naša je dužnost da vodimo računa o beskompromisnom kvalitetu napitka koji proizvodimo, a doprinos svakog od nas u zaštiti i očuvanju vodnih slivova i životne sredine je od krucijalne važnosti, jer - svaka kap je bitna - rekao je Lupšić.

Foto: Promo

Kompanija HEINEKEN Srbija i njeni zaposleni čvrsto veruju da svojim primerom daju snažan podsticaj svima - da volonterskim i drugim akcijama doprinesu pozitivnim promenama i na taj način, negujući zajedništvo i ispravne vrednosti, društvu vrate mnogo više.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još