HIT U SVETU: Ako volite med, ovo je savršena dijeta za vas!

0

Dakle, bez izgladnjivanja i bez stroge dijete vi možete izgubiti i do 3 kg nedeljno dok spavate.

Možete li da verujete da med pomaže u mršavljenju i gubitku težine? Nutricionista Majk Meklnes ističe da je stvar u metaboličkoj snazi meda. On je utvrdio da med podstiče promene u metabolizmu po čemu med bolje od šećera deluje na telo i topi salo čak i kada spavate.

Dakle, bez izgladnjivanja i bez stroge dijete vi možete izgubiti i do 3 kg nedeljno dok spavate. On ističe da je tajna ove dijete samo u tome da zamenite upotrebu šećera s medom. Takođe, ovde je ključan dodatak koga u drugim dijetama nema – dodajte kašiku meda u vruću šoljicu vode. Držite se toga i još nekoliko jednostavnih pravila i mehanizam u glavi će se okrenuti tako da će se žudnja za šećerom zaustaviti.
Dijeta je efikasna zbog toga što telo sagorijeva više masti tokom prvih nekoliko sati sna nego u bilo koje drugo vreme. To i isključenje rafinisanog šećera iz prehrane – korak je koji će balansirati moždane signale koji nam govore da nam fali šećera kada počnemo da osećamo umor ili pad energije.

Šta smete da jedete?

Zamenite šećer s medom: Dosta ljudi je programirano da misle kako je mast glavni neprijatelj kada je u pitanju gubitak težine, a zapravo postoji mnogo dokaza koji pokazuju da je krivac zapravo šećer. Izbacite sve šećere i upotrebljavajte med kao alternativu. Započnite dan sa kašikom meda u šoljici tople vode. Takođe, stavite med na integralno pecivo, dodajte u jogurt i slično. Obavezno pola sata pre spavanja opet popijte med u šoljici tople vode.
Odaberite nerafinisane ugljenehidrate: Integralni hleb, testenina i braon pirinač bogati su vlaknima i jako su dobri za probavu pa daju osećaj duže sitosti. Ispunite svoj tanjir dobrim proteinima i povrćem.
Proteini, proteini, proteini…: Time što jedete dovoljno proteina osiguravate se da se osećate duže sitima i izbegavate da vaše telo duže vreme ne zahteva šećer. Jedite ribu (ne pohovanu), piletinu (bez kože), svinjetinu, govedinu, jaja.
Salata, povrće i voće: Kada je u pitanju ova dijeta, jednostavno nema previše pravila za to koliko se sme jesti salate. Pojedite bar dva komada voća na dan. Takođe, jedite jogurt, sveži sir i pijte mleko.

Šta ne smete da jedete?

Brza hrana: Ova dijeta funkcioniše samo ako izbegavate kalorije prisutne u prerađenoj hrani. Dakle, čips, kolači, keks, gazirana pića, pržena hrana, prerađena hrana i slično – zabranjeno.
Izbegnite ugljenehidrate jedan dan u nedelji: Bar jedan dan se odlučite na to da uopšte ne jedete ugljenehidrate u nikakvom obliku. To znači da nema hleba, pirinča, testenine, brašna, krompira, žitarica.
Zaboravite na krompir: Medena dijeta uključuje potpunu zabranu krompira – bilo da je pečen, kuvan, čips, pire ili nešto drugo.

Ideje za ručak i večeru
Supa od bundeve
Salata od tunjevine
Supa od piletine
Piletina marinirana medom
Salata s povrćem i medom

Izvor: goodtoknow.co.uk/zena

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.