Rešite se cista i mioma uz pomoć ove čarobne biljke!

0

U narodu se verovalo da ova biljka štiti kuću od udara groma, požara, bolesti, veštica i vampira… Ali je i prirodan lek za ciste i miome

Latinski naziv za čuvarkuću je “uvek živa” što znači da je neuništiva bez obzira na uslove kojima je okružena . Gde ona raste i razmnožava se tu svoju “uvek živuću” i neunišivu energiju prenosi i na kuću i domaćinstvo. Grci i Rimljani su je sadili pored drugih biljaka da ih zaštite od gusenica, raznih insekata i štetočina, a Karlo Veliki (a kasnije i njegov sin Ljudevit Pobožni) su naredili svojim podanicima da između 72 biljke koje su obavezni da sade na njivama i baštama bude i čuvarkuća.

Evo kako da napravite lek za ciste i miome od čuvarkuće:

SASTOJCI: 500 gr meda, 300 gr listova čuvarkuće

PRIPREMA: Čuvarkuća se samelje i pomeša sa medom. Ostaviti da odstoji nekoliko dana. Konzumira se kašičica smese na prazan stomak i posle toga se ne jede ništa 2 sata. Zimi zbog smanjene fizičke aktivnosti dolazi do povećanog zadržavanja štetnih materija u organizmu. Smesa od čuvarkuće i meda ubrzava metabolizam i čisti telo od toksina. Takođe se koristi i kod srčanih mana po preporuci ruskih lekara. Dokazano je da uspešno leči miome na materici i ciste na jajnicima.

Foto: wikipedia

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.