Projekcija filma „Varvari“ Ivana Ikića

Nakon uspostavljene permanentne saradnje sa redakcijom Trezor RTS na reemitovanju televizijskih drama iz sedamdesetih godina kao omažu slavnim glumcima tog vremena, kao i letošnjeg ekskluzivnog prikazivanja dokumentarnog filma Mladena Matičevića „Arsen Dedić – Moj zanat“, Ustanova kulture gradske opštine Stari grad Parobrod, od srede 1. oktobra, otvara svoj novi bioskop za širu domaću publiku nagrađivanim ostvarenjem Ivana Ikića „Varvari“.

Ovaj mini, sa 37 mesta, ali po najnovijim i najvišim tehničkim standardima opremljeni bioskop u strogom centru grada u Kapetan Mišinoj ulici predstavljaće ekstenziju bioskopskog života novog domaćeg filma za sve fanove projekcija na velikom platnu. Nakon „Varvara“ očekujemo i druga ovogodišnja dela poput „Neposlušnih“, radnim danima u terminu od 20.30h po ceni ulaznice od 200 dinara.

Originalni naziv: VARVARI / Godina: 2014 / Zemlja: Srbija, Crna Gora, Slovenija / Trajanje: 87’ / Uloge: Željko Marković, Nenad Petrović „Flash“, Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović / Scenario: Ivan Ikić / Producent: Milan Stojanović / Fotografija: Miloš Jaćimović / Montaža: Dragan von Petrović / Dizaj zvuka: Vladimir Živković, Vladimir Uspenski / Format: DCP / Produkcija: SENSE Production

Sinopsis:
Film „Varvari“ je tinejdžerska drama o odrastanju u svetu bez perspektive, portret jedne mlade generacije koja stasava u društvu izgubljenih vrednosti. Junak priče Luka je mladić na pragu punoletstva koji, zajedno sa svojim najboljim drugom Flešom, vodi navijače lokalnog drugoligaškog tima iz predgrađa. Rastrzan između uslovne kazne, porodičnih problema i tajne veze sa devojkom jednog od fudbalera, Luka očajnički pokušava da pronađe svoje mesto u okruženju. Glavne uloge u filmu ”Varvari” poverene su naturščicima, koji su odabrani nakon višemesečnog kastinga u beogradskim i mladenovačkim školama. Oni su, za potrebe filma, prošli kroz jedinstvenu dvomesečnu radionicu sa rediteljem Ivanom Ikićem, prilikom koje su improvizovali na zadate situacije slične onima u scenariju. Kasnije su iskustva iz ove radionice prenesena u scenario, čime je on, kao i likovi u filmu, dobio na autentičnosti.

Ivan Ikić, rođen 1982. godine, diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2002. godine kao student generacije. Pohađao je Berlinale Talent Campus, a njegov dokumentarni film Tarot Srbija! iz 2010. godine uspešno je prikazan na značajnom broju inostranih filmskih festivala. ”Varvari” su njegov debitantski dugometražni igrani film.

http://www.ukparobrod.rs

Pogledajte još