Navijačima rasistima je mesto u zatvoru ili ludnici

BEOGRAD, 26. septembra 2009. (Beta) - Trener fudbalera Totenhema Hari Rednap zatražio je od čelnika Premijer lige zatvorske kazne za sve navijače koji na rasnoj osnovi vređaju igrače.

Napadač Vest Hema Karlton Kol nedavno je izjavio da su ga prošlog meseca navijači drugoligaša Milvola vređali zbog boje kože, a sličnu optužbu na račun pristalica Stouk sitija izneo je igrač Blekpula Džejson Juel.

"Takvo vređanje je odvratno i nije mu mesto u fudbalu. Dok sam igrao za Vest Hem na svakoj utakmici navijači su na rasnoj osnovi vređali našeg saigrača Klajda Besta. On je bio sjajan momak i odličan igrač i bio je prvi crni fudbaler koji je ostavio veliki trag u engleskom fudbalu", kazao je Rednap za Dejli mejl.

"Svako ko se ponaša na taj način zaslužuje zatvor, a ne samo da mu zabrane da dolazi na utakmice. Pošaljimo rasiste tamo gde im je mesto - u neku ludnicu", dodao je Rednap.

Rednap je kritikovao i ponašanje navijača koji često u svojim pesmama pominju privatan život i vređaju porodice fudbalera.

"Postoji još bolesnih stvari koje navijači rade. Poludim kada čujem svakojake uvredljive pesma, a to rade navijači svih klubova. Prosto, ne mogu da verujem da se tako ponašaju. Samo ludaci mogu to da rade, to je bolesno. Takve ljude moramo da zaključamo u odgovarajuće institucije i da im ne dozvolimo da dolaze na utakmice", zaključio je Rednap.

Pogledajte još