Otkriveno gde je monstrum upoznao devojčicu koju je brutalno ubio!

Ubica Darko Kostić (39) iz Beograda svoju žrtvu Ivanu Podraščić (14) iz Batajnice zločinac je upoznao na pijaci na Vidikovcu gde je prodavala polovne stvari, a kobnom poznanstvu posredovala je Kostićeva devojka koja je bila Ivanina drugarica.

Život devojčice, koja je u decembru trebalo da proslavi 14. rođendan, monstrum je prekratio 31. jula. Odveo je u ruiniranu kuću u Ulici 11. krajiške brigade broj 1 na Petlovom brdu i tamo silovao i ubio.

Na mestu zločina policija se obrela posle prijave 22-godišnje žene koja je navela adresu kuće u kojoj je u ponedeljak 29. septembra silovana. Ispostavilo se da je ona Kostićeva rođaka, tačnije nekadašnja žena njegovog sinovca. Ona je ispričala da je monstrum sreo u autobusu, prislonio nož na leđa i na silu odveo u napuštenu kuću na Petlovom brdu. Posle silovanja žena je uspela da pobegne i slučaj prijavi policiji.

Centar za socijalni rad: Nismo mogli sami

Gradski centar za socijalni rad oglasio se juče povodom pronalaska ubijene Ivane Podraščić. Oni su saopštili da “slučaj tragično preminule maloletne I. P. pokazuje da sistem socijalne zaštite sam po sebi ne može dovesti do sprečavanja ovakvih ili sličnih situacija”. U ovoj ustanovi tvrde da su porodici pružili “porodično pravnu i materijalnu pomoć”. - Na osnovu procena i terenskih poseta, roditeljima je, svojevremeno, izrečen korektivni nadzor za vršenje roditeljskog prava i pružena im je materijalna pomoć u skladu sa zakonom, održana konferencija slučaja i sačinjen novi plan usluga. Nakon prijave nestanka devojčice, centar je nastavio da radi sa porodicom - navedeno je u saopštenju.

Dragan Kostić ima debeli kriminalni dosije, a prema policijskim podacima, 1992. je čak bio i pripadnik paravojnih formacija u kojima je učestvovao na ratištima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Po povratku sa ratišta, kao mlađi punoletnik, osuđen je na sedam godina jer je sa jednim saučesnikom 1993. ubio staricu u Beogradu. Koliko je beskrupulozan bio, stoji u sudskim analima, govori i podatak da je po nesrećnoj starici posle silovanja čak i urinirao.

Kaznu za brutalno napastvovanje starice je izdržavao u Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu. Po izlasku iz maloletničkog zatvora ponovo je počinio silovanje. Ovoga puta uhapšen je zbog napada koji je izveo u 2001. I za to krivično delo osuđen je na zatvorsku kaznu. Osuđivan je i još nekoliko puta zbog teških krivičnih dela kao što su razbojništva i teške krađe. Iz zatvora je izašao u maju, a to mu je bila šesta osuđujuća kazna.

Izvor: Blic

Pogledajte još