Belgrade Design Week 2014

Belgrade Design Week imaće svoje svečano otvaranje, BDW Dizajnpark otvaranje, 7. oktobra u 19.00 časova u staroj fabrici Staklopan, u Ulici Strahinjića bana 7-9, gde će biti premijerno postavljene sve Dizajnpark izložbe – Out of the Box, Design made in Israel, Dizajn muzeja Holon, Still and Sparkling/Nendo for Lasvit, Comfort #8/ Lang/Bauman, Strala is Presence/Tom Strala i druge.

Svečanom otvaranju će prethoditi nekoliko radionica, masterklasova i prezentacija za profesionalce, počevši od Bojane Drače i njenog masterklasa na temu održive mode, preko masterklasa Democracy & Urban Planing, koji će održati Satya Sheel/Metro Valley/Indija i masterklasa o kulturnom menadžmentu koji će održati Galit Gaon, kustos Dizajn muzeja u Holonu, do masterklasa o 100 kreativnih igrališta, na kome će BDW i MADA Architects iz Beograda objasniti kako su napravili prvo srpsko dizajn-igralište u Beogradu, na Kalemegdanu, i predstaviti planove za još novih 99 igrališta.

Belgrade Design Week započeće dan ranije, 6. oktobra, otvaranjem projekta “100% Future Serbia” u KC Grad, na Delikatesnom ponedeljku, gde će biti predstavljeno više od sto mladih talentovanih kreativaca, koji prvi put prikazuju svoje radove, ali i etabliranih umetnika koji žele da izlažu svoje radove po izlozima Beograda. Organizatori su pozvali sve zainteresovane da se pridruže zakuvavanju još jedne nedelje dizajna 6. oktobra od 19.00 časova u Kulturnom centru Grad, Braće Krsmanović 4. Osnovna ideja ovog projekta je da se izložbe postavljene u muzejima prikažu na ulicama grada i da se na taj način predstave širokom auditorijumu, ne samo onima koji redovno posećuju izložbe i galerije.

U sredu, 8. oktobra, u okviru PKS Dizajnlabs programa biće održano još nekoliko masterklasova i radionica - Business of Design by Bleed/Norveška, a zatim i Branding&Enterpreneurship by Saša Vidaković /UK, koji je namenjen kreativnim direktorima i vlasnicima brendova. U okviru Creative Forum Serbia & PECHA KUCHA Nights, u sredu, 8. oktobra u staroj fabrici Staklopan, najbolje srpske arhitekte, ilustratori, modni i grafički dizajneri prezentovaće po 20 slajdova svakih 20 sekundi.

U četvrtak, 9. oktobra počinje međunarodna konferencija Brand New World, koja je centralni deo manifestacije i traje do 11. oktobra, a na kojoj će se predstaviti predavači iz više od 20 zemalja, iz različitih kreativnih industrija. Predavanja će biti podeljena u tri tematska dana – arhitektura, dizajn i komunikacije.

Ovogodišnji BDW održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsednika Republike Srbije, Delegacije Evropske unije u Srbiji, Skupštine grada Beograda, Privredne komore Srbije, Turističke organizacije Srbije, a uz podršku ambasada i institucija Japana, Holandije, Švajcarske, Nemačke, Meksika, Indije i Izraela.

www.belgradedesignweek.com

Pogledajte još