Odbojkašice Srbije ubedljive protiv Slovakinja na EP

BEOGRAD, 27. septembra 2009. (Beta) - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, pošto je u Katovicama pobedila selekciju Slovačke sa 3:0 u setovima (25:19, 25:15, 25:16).

Srbija je takmičenje u Grupi D završila sa sve tri pobede, bez izgubljenog seta.

Reprezentativke Srbije takmičenje nastavljaju u četvrtfinalnoj Grupi F, takođe u Katovicama, zajedno sa tri najbolje ekipe iz Grupe B Italijom, Turskom i Nemačkom. U četvrtfinalnoj Grupi E igraće selekcije iz grupa A i C.

Sutra je slobodan dan, a turnir se nastavlja u utorak.

Selektor Srbije Zoran Terzić na početku meča pružio je priliku rezervnim igračicama Suzani Ćebić, Mileni Rašić i Ani Antonijević. One se nisu najbolje snašle na početku i uglavnom posle lošeg prijema na prvi tehnički odmor otišle su sa pet poena zaostatka 3:8.

Međutim, posle odmora odbojkašice Srbije napravile su seriju od 6:1 i poenom Jovane Vesović izjednačile na 9:9, a zatim povele sa 13:11. Slovakinje su nakon toga iskoristile blago opuštanje srpskih reprezentativki i povele sa 16:14.

Terzić je zatim u igru uveo Ivanu Đerisilo i Maju Ognjenović što je donelo rezultat i izjednačenje na 18:18. U završnici seta Jasna Majstorović je preuzela servis nakon čega su odbojkašice Srbije nanizale šest uzastopnih poena i povele u meču.

Ponovo su Slovakinje bile bolje na početku seta, vodile su sa 5:1, ali su reprezentativke Srbije posle dobroj igri u polju, pre svega Ćebić, koja je pokupila sve lopte, i uspele potpuno da preokrenu i povedu sa 13:8.

Tada je proradio i blok, posle čega su odbojkašice Srbije ostvarile visoku prednost (18:10, 24:13) koju Slovakinje do kraja drugog seta nisu mogle da ugroze.

Odbojkašice Srbije su dobro odigrale treći set. Od početka su vodile (6:2), ali su Slovakinje serijom od 7:1 uspele da preokrenu na 9:7. U tim trenucima Terzić je pružio šansu i mladoj Aleksandri Petrović.

Nakon toga razigrala se Vesović, a zatim i Jovana Brakočević koja je serijom poena uspela da donese svojoj ekipi visoku prednost (20:14), koju su vicešampionke Evrope do kraja sačuvale.

Pogledajte još