Zavirite u unutrašnjost japanskih ljubavnih hotela

Dokumentarac Love Hotel, koji su snimili Phil Cox i Hikaru Toda, istražuje svet iza zatvorenih vrata tajanstvenih ljubavnih hotela u Japanu, gde za samo 30 dolara možete provesti nekoliko sati, a da vas niko ne ometa.

Ljubavnih hoteli ili rabuho na japanskom predstavljaju biznis u povoju – preko 30.000 hotela može da ugosti 2,5 miliona ljudi svakog dana. Za 70 dolara možete provesti noć u hotelu, ali većina gostiju ostaje po nekoliko sati.

Mnogi od ovih hotela imaju potpuno suluda imena: Hotel Gorilla Dream, Innocent Beaver i Hotel Banana & Doughnut na primer. Ne postoji recepcija, već se gosti čekiraju putem automata, čime se garantuje apsolutna diskrecija – niko ne zna da ste vi u hotelu, ali dobićete ono što ste očekivali.

Neke od soba su potpuno običnog izgleda, dok neke druge su uređene tematski u stilu Las Vegasa, Pepeljuginog zamka ili S&M tamnice.

Ovi hoteli nisu bordeli, iako susreti radi seksa su njihova primarna funkcija. Tu najčešće muškarci sreću svoje ljubavnice, ali i dugogodišnju supružnici dolaze zbog mira i privatnosti. Zadesi se često tu i turista koji želi da se odmori, posle duge noći u provodu.


Izvor: City magazine

Pogledajte još