fbpx

Horor u Aleksincu: Babice mi ubile bebu!

Drama se odigrala 3. oktobra ujutro, nešto posle četiri sata, na Ginekološko-akušerskoj klinici u Aleksincu.

- Prethodno su Tamaru 22 sata držali na indukciji. A onda su joj na silu probušili vodenjak. Izmrcvarili su i nju i bebu. Sat posle porođaja su mi pokazali mrtvu bebu. Bio je dečak, težak 3,390 kilograma i dug 54 centimetra. Nisam mogao da gledam, ali su me naterali! Insistirali su na tome jer je to, navodno, po zakonu - govori Nikola (26), dok čvrsto steže suprugu za ruku.

Tamara je bila devet meseci pod nadzorom aleksinačkih lekara i lekara specijaliste iz niške poliklinike „Poligin“. Svi su tvrdili da se trudnoća normalno odvijala. Nesrećni roditelji su i dalje u šoku. Baš kao i Tamarin otac Nenad Vasić (46) iz Aleksinca:

- Ovo je zločin! Ubistvo tek rođenog deteta! Ako nisu bili spremni, zašto su počeli porođaj bez anesteziologa i pedijatra, koje su posle hitno zvali da pomognu bebi. Kažu da im sala nije bila spremna da pribegnu carskom rezu! Ko je za to odgovoran?! Pre mesec dana umrla im je još jedna beba na porođaju iz Jošaničke Banje kod Sokobanje. Zašto ne šalju porodilje u Niš ili Beograd ako nemaju opremu i kadrove?!

Odmah nakon tragičnog događaja naređena je obdukcija bebe. Rezultati se još čekaju.

Nenad je odmah obavestio Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo pravde, a podneo je i krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

- Iz Ministarstva zdravstva su munjevito reagovali. Bila je i doktorka iz zdravstvene inspekcije. Ovo je stravična tragedija i ja sam odmah naredio da se izvrši kontrola za proveru stručnog rada te ekipe - kaže dr Goran Dželadinović, ginekolog i direktor Opšte bolnice u Aleksincu:

- Ne sumnjam u stručnost našeg osoblja, ali želim da pravda bude zadovoljena. Godišnje imamo 400 porođaja, a smrtnost je samo jedna beba. Ta beba iz Jošanice koja se pominje rođena je sa težinom od 600 grama i sve je jasno.

Izvor: Alo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.