Za utorak, 29. septembar 2009. godine

BEOGRAD, 29. septembra 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova posvećene su najavama potpredsednika Evropske komisije Žaka Baroa o mogućem skorašnjem ukidanju viza za EU, glasinama o podeli unutar Svetog sinoda SPC-a kao i drugim privrednim i društvenim temama.

ALO - Pod naslovom "Srpski doušnik na meti mafije!", o tome da je policija Švedske odala poverljivu tajnu tamošnjim medijima čime je ugrozila bezbednost Srbina koji je dojavio scenario pljačke u kojoj je oteto 100 miliona evra. "Skeleti stari 8.000 godina nađeni u selu Mali Borak!", piše list.

BLIC - "Mladi episkopi traže izbor patrijarha" o dve struje na saboru Svetog sinoda. "Država neće da pregovara sa Buhom i Lazarevićem", o otkupu zemljišta na obilaznici kod Beograda. "Pevačko čudo od deteta", na šouu "Ja imam talenat".

BORBA - List prenosi izjavu državnog sekretara Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Nebojše Ćirića pod naslovom "Priča o ceni akcija nepouzdana, sve dok ne izađu na berzu". "Tadić i Đilas ustuknuli, voždovački DS prepušten sam sebi", pise list.

VEČERNJE NOVOSTI - O poseti potpredsednika Evropske komisije Žaka Baroa "Beli šengen na pomolu". "Sledeći sabor bira domaćina srpske crkve" intervju episkopa zahumsko-hercegovačkog Grigorija. "Srbin mozak pljačke veka" o hapšenju dvojice sa prostora Jugoslavije u Švedskoj u vezi velike pljačcke.

GLAS JAVNOSTI - "Cepter neće propale firme", o odustajanju vlasnika kompanije Cepter, Milana Ceptera od hrvatskih brodogradilišta. "Žak Baro zatečen državnim terorom", o tome da su zaposleni tog lista potpredsedniku Evropske komisije uručili dokumant o poreskoj proveri rada Glasa javnosti i Kurira.

DANAS - O upozorenju srpske policije Šveđanjima "Mesec pre pljačke imali sve podatke". "Liberali ključni partner Merkelove", o završenim parlamentarnim izborima u Nemačkoj. "Moguće ukinuti blanko ostavke i bez promene Ustava Srbije" o potrebi da se ukine mogućnost strankama da kontrolišu poslaničke mandate.

KURIR - Pod naslovom "Rat kriminalu!", o izjavi predsednika Srbije Borisa Tadića da je zemlja odlučna da se obračuna sa organizovanim kriminalom. "Iznenađen sam", o reakciji Baroa na predaju dokumentacije o poreskoj proveri rada Glasa javnosti i Kurira.

POLITIKA - "Na korak do ukidanja viza" o izjavama potpredsednika Evropske komisije Žaka Baroa u Beogradu. "SPC ne može bez domaćina" intervju episkopa Zahumsko-hercegovačkog Grigorija. O visinama plata "Najbolje je raditi u banci i u Novom Beogradu". "Cvetković neće posvađati vladajuće stranke", o rehabilitaciji bivšeg predsednika jugoslovenske vlade Dragiše Cvetkovića.

PREŠ - "Za ubistvo deteta samo 3,5 godine!", o presudi pukovniku u penziji koji je u alkoholisanom stanju autom pregazio dečaka na biciklu. "Plajčku veka odao bivši pilot MUP-a!, o pljački u Švedskoj.

PRIVREDI PREGLED - "Tadić: Uz pomoć EU protiv kriminala", o izjavi Borisa tadića. "Granice otvorene od 1. januara?", o konačnoj odluci o bezviznom režimu za Srbiju.

Pogledajte još