Neizvesna sudbina novog filma Romana Polanskog

LOS ANĐELES, 29. septembra 2009. (Beta-AP) - Sudbina novog filma Romana Polanskog "The Ghost" neizvesna je posle režiserovog hapšenja u Švajcarskoj, pošto je na njemu ostalo nekoliko meseci rada do pojave u bioskopima.

Agent Romana Polanskog Džef Berg kazao je da je francuski režiser dovršio najveći deo montaže političkog trilera, ali da je ostalo dosta posla u oblasti muzike i zvuka. U filmu, zasnovanom na romanu Roberta Harisa, Pirs Brosnan igra izmišljenog bivšeg britanskog lidera Adama Langa, a Juan Makgregor pisca iz senke koji mu anonimno pomaže da napiše memoare. U filmu igraju i Kim Katral, Tom Vilkinson, Olivija Vilijams i Džejms Beluši.

Harisov roman privukao je veliku pažnju u Britaniji zbog Langove sličnosti sa bivšim premijerom Tonijem Blerom. Kao i Bler, Lang je nekada popularan lider na čiju karijeru negativno utiče savez sa SAD u borbi protiv terorizma. Iako film još nema američkog distributera, prava na njegovo prikazivanje otkupljena su u Nemačkoj, gde je snimljen početkom ove godine, i u Francuskoj, u kojoj Polanski živi. Polanski je uhapšen u subotu u Cirihu, gde je doputovao da primi nagradu za životno delo, po nalogu SAD zbog 31 godinu stare optužbe za seksualne odnose sa maloletnicom.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.