ČUDESNO: Šta se zaista događa sa ženskim telom u trudnoći?

S danas dostupnim informacijama vrlo je lako zaključiti da znamo sve što trebamo da znamo o trudnoći, trudovima i porođaju. Ali istina je zapravo to da trudnoća još uvek krije mnoge misterije. Mnogi ljudi ne znaju šta se sve događa s telom trudnice tokom tog čarobnog razdoblja. Vrjeme je da upoznate i te tajne.

Ženska materica stvarno je tvrd orah. Kad dolazi do kontrakcije mišića prilikom porođaja, ona je jednaka sili od 397 kilograma pritiska po kvadratnom metru!
Tokom porođaja kost u karlici se razdvaja u sredini što je, naravno, bolno, a usto se čuje i zvuk odvajanja. Nije reč o lomu nego razdvajanju, a kasnije ne dolazi do ponovnog spajanja kao pre porođaja.
Žena može da zatrudi kad je već trudna! Seks u trudnoći trebao bi biti bezbrižan, barem kada je reč o strahu od trudnoće, ali nije. Postoji mogućnost nove trudnoće, ali srećom to se izuzetno retko događa. U istoriji su zabeležena tek dva takva slučaja.
Trudnice često ražalosti tamna vertikalna linija koja se pojavi između pupka i genitalija. Ta je linija oduvek onde, samo tokom trudnoće postaje tamnija zbog hormonalnog uticaja.
Trudnice katkada hodaju kao patke, pomalo se gegaju. Ali to nema nikakve veze s debljinom. Takav način hoda rezultat je opuštenosti zglobova koja se javlja tokom trudnoće pa se menja centar gravitacije.
Izvor: tportal.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.