JEZIK ZA ZUBE: Ma koliko ste besni, ovo NIKADA ne smete izgovoriti!

1. Svaljivanje krivice!

Svima nama je teško ono “priznajem, pogreši(o)la sam”, ali svaljivanje krivice na drugog partnera može samo da produži svađu i dovede do neželjeng prekida veze. Ako ne želite da izgubite voljenu osobu, “ti si kriv ili kriva za sve” ne dolazi u obzir!

2. Ne podsećajte partnera na greške iz prošlosti!

Umesto da govorite “opet si to uradio, odnosno uradila”, možde je bolje da se poslužite rečima koje neće uvrediti drugu stranu kao što je “hajde da ovakve probleme rešavamo na drugačiji način”. Nkada nije dobro isticati greške koje je neko počinio u prošlosti. Ne vraćajte se na staro već se argumentovano raspravljajte i pokušajte da rešite problem, ali u sadašnjosti.

3. Želim raskid!

U trenutku žustre rasprave, poželeli ste da stavite tačku na vašu vezu, ali… To nije ono što zapravo osećate, jer iz vas govori bes. Izbegavajte pretnje po vezu, jednostavno, rešite problem biranjem reči.

4. Ti si takva kukavica!

I još jedna greška koju svi činimo. Ako ste u paru, razmišljajte tako. Nazivanje kukavicom druge osobe, možete učiniti da se ona oseća loše ili povređeno. Ponekad je dobro ne izgovoriti ono što vam prvo padne na pamet. Setite se ovoga sledeći put kada budete ušli u raspravu s voljenom osobom.

5. Želim odmah da razgovaramo!

Možda druga strana to ne želi? Možda je baš dobro da sačekate da se strasti stišaju, kako biste izbegli svađu koja se može kobno odraziti na vaš odnos. Sačekajte, udahnite duboko, i razmislite pre nego što izgovorite nešto zbog čega ćete se gorko kajati.

Proverite da li ostajete s partnerom iz pravih razloga ili je vreme za raskid?

Izvor: toi/nadlanu

Foto: Yayimages