fbpx

KONKURS ZA FEMIXETU 5.0

Kao prva inicijativa te vrste u regionu, Femixeta je pokrenuta 2010. godine sa idejom da pruži relevantan presek kroz žensko muzičko stvaralaštvo u Srbiji, nastalo u okvirima nezavisne i samostalne produkcije.

Na petom, jubilarnom izdanju, koje će biti objavljeno su novembru, može da se nađe i vaša pesma! Ovaj put će Femixeta biti dostupna prvenstveno u online izdanju, sa mogućnošću besplatnog slušanja i preuzimanja. Tako će veći broj ljudi moći da čuje muzičke numere koje se nađu na njoj. Ipak, bendovi i muzičarke čije se pesme nađu na kompilaciji dobiće i svoja izdanja na disku. Ovogodišnja selektorka Femixete je Bojana Vunturišević, pevačica, kompozitorka i muzička pedagoškinja! Bojana će krajem oktobra i početkom novembra biti ta koja će preslušati prispele numere i odlučiti koje će se naći na štampanom izdanju.

FEMIXETA 5.0_dizajn Aleksandra Ninković

1) Pesme koje imaju pravo učešća na kompilaciji Femixeta 5.0 moraju biti autorsko delo domaće kantautorke, autorke instrumentalne muzike, ili benda sa ženskim autorskim učešćem u kreiranju teksta i/ili muzike. Ne prihvataju se obrade tuđih pesama.

2) Bendovi i muzičke autorke koji ispunjavaju ove kriterijume mogu da na ovoj kompilaciji budu predstavljeni sa po jednom autorskom kompozicijom, trajanja do 5:00 minuta. Kompozicije mogu da budu bilo kog autorskog pristupa i stila, pod uslovom da ne zagovaraju netrpeljivost i nasilje. Takođe, bendovi i muzičarke čije su se kompozicije našle prethodnih godina na Femixetama dobrodošli su da konkurišu opet, a priželjkujemo i nove!

3) Uslov je da kompozicije nisu snimljene pre 2013. godine, a to može da bude studijski, u potpunosti softverski ili uživo (ali zadovoljavajućeg kvaliteta).

4) Kompozicije se šalju kao .wav fajlovi (44.100 Hz / 16-bit), preko sajta Wetransfer. Adresa za slanje fajla je femixinfo@gmail.com, a nakon preuzimanja fajla pošiljaocu će stići obaveštenje o preuzimanju.

5) Prilikom slanja kompozicija preko Wetransfer-a obavezno je organizatoru u posebnoj e-mail poruci poslati i sledeće informacije:
- naziv pesme/kompozicije
- ime benda, kantautorke ili kompozitorke
- mesto stalnog boravka i delovanja benda/autorke
- u slučaju benda, autorka teksta i/ili muzike
- produkcija / diskografska kuća, ukoliko postoji
- kontakt e-mail i telefon
- kratka biografija ili opis benda/ autorke

6) Krajnji rok za slanje je sreda, 22. oktobar 2014.

(Ukoliko je pesma već izdata, bilo bi dobro da se konsultujete sa izdavačem oko toga koja je procedura da bude prisutna i na Femixeti 5.0, a tu vam Femix tim nudi i svoju asistenciju!)

Femix je program afirmacije ženskog stvaralaštva koji je 2010. godine pokrenula OPA "Organizacija za promociju aktivizma".

Kontakt organizatorke:
femixinfo@gmail.com
Maša Peruničić, 060/3338-160
http://femix.info/femix-news/p/294/#sthash.eEwNk1nI.dpuf

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.