Istraga protiv devetoro policijskih funkcionera zbog paljenja ambasada

Među osumnjičenima se, kako navodi ''Danas'', neće naći direktor policije Milorad Veljović, ali će biti trojica policijskih generala - Stevan Bijelić, Borivoje Tešić i Mladen Kuribak, kao i nekadašnji načelnik Policijske uprave Beograd Slobodan Vukolić.

List navodi da su na spisku još petorica funkcionera MUP-a, a sve ih terete za
propuste u radu i izazivanje opšte opasnosti, zbog čega su gorele ambasade Amerike i Nemačke, a jedna osoba je poginula u požaru.

Radna grupa MUP-a Srbije osnovana je na inicijativu ministra Nebojše Stefanovića, kako bi se utvrdilo ko je i kakve propuste napravio tokom i nakon obezbeđivanja mitinga.

"Radna grupa je sakupila dovoljno dokaza za podizanje optužnica protiv osumnjičenih. Predali smo ih tužilaštvu pre 10 dana. Sada je na njima da odluče da li će pokrenuti postupke ili ne, ali s obzirom na jačinu dokaza i činjenica koje smo im dostavili, očekujemo da će to biti krivične priojave", naveli su Danasu u MUP-u.

Borivoje Tešić, bivši komandant Žandarmerije i jedan od visokih policijskih funkcionera osumnjičenih da je odgovoran za paljenje ambasada, nedavno je u razgovoru za Danas negirao odgovornost, ističući da je u noći mitinga bio isključen iz lanca komandovanja.

Izvor: Danas

Pogledajte još