Najčešće sanjani snovi i njihovo značenje

Kad uspete da otkrijete značenje svojih snova, dobićete interesantan uvid u svoju psihu, možda saznate nešto o sebi što niste očekivali!

Ovde se nalazi 12 najčešćih simbola iz snova, kao i njihova značenja.

1. Neko vas juri - Morate obratiti pažnju na nešto

Često pamtitmo snove gde nas neko juri jer čine da se osećamo nervozno i uplašeno. Poruka ove vrste snova je najčešće vezana za ono od čega bežite. Vaš um pokušava da vas suptilno uputi na nešto čemu je potrebna vaša koncentracija.

2. Ljudi - Karakteristike vaše ličnosti

Ako viđate ljude u svojim snovima to predstavlja različite aspekte vaše ličnosti. Ovi snovi vam ukazuju na one vaše karakteristike na koje treba da obratite pažnju. Ako sanjate određene ljude, to može da znači da morate da poradite na vezama sa tim ljudima, ili znači da ste se udaljili od te svoje strane.

3. Kuća - Sanjačev um

Postoji više slojeva svesti koji čine um. Unutar sna, za kuću se veruje da predstavlja sanjačev um, sa različitim spratovima i sobama koji se povezuju sa rauličitim aspektima psihe. Na primer, podrum predstavlja ono što je zapostavljeno, dok spavaće sobe predstavljaju intimne misli, osećanja i sećanja. Aktivnosti u kući predstavljaju način na koji sanjač koristi strukturu svog uma da dobavi i obradi informacije.

4. Hrana - Znanje

U fizičkom svetu, hrana nas održava u životu, dok u svetu snova, hrana predstavlja znanje, ishranu uma. Kad sanjate hranu, moguće je da vaš um traži nova saznanja.

5. Škola - Učenje

Kada su škola ili učionica prisutne u snu, ili sanjate neki od aspekata školovanja, poput testa, to označava proces učenja. To može da znači da je neophodno da naučite nešto iz situacije u kojoj se nalazite, ili da je neophodno da se preispitate.

(old_image)

6. Golotinja - Iskrenost i otvorenost
kada je neko go u snu, to znači da sanjač iskazuje svoje emocije do tačke gde se oseća ogoljeno i ranjivo.

7. Seks - Seksualno izražavanje, ujedinjenje i stvaranje

Kad sanjate seksualni odnos, to može da predstavlja ujedinjenje nesvesnih želja i emocija sa svesnim shvatanjem. Takođe može da znači stvaranje novih intimnih veza sa ljudima. U mnogim slučajevima, seksualni snovi su samo način da se otarasite nagomilane seksualne energije.

8. Vozila - Davanje ili sticanje novih iskustava

Vozila u snovima simbolizuju način da iskusite ono što se događa u svesnom životu, koliko malo kontrole imate nad onime što vam se događa. Ako sanjate velika vozila - to znači da vam neka organizacija omogućava nova iskustva (poput vaše firme, ili plesne grupe), ako sanjate hitnu pomoć potrebno vam je isceljenje, a policijska kola znače da vam je potrebna disciplina.

9. Beba - Nešto novo
Snovi o bebama često predstavljaju mogućnost razvoja ili rasta u određenim područjima svesnog života.

10. Smrt - Promena
U jeziku uma, smrt obično predstavlja prebacivanje iz jednog stanja u drugo. Iako mnogi misle da su snovi o smrti preteći ili negativni, obično skreću pažnju na dramatičnu promenu ili prelaz kroz koji trenutno prolazi sanjač.

11. Životinje - Sanjačeve navike

Životinje sve rade na osnovu instinkta, tako da ako obratite pažju na tip životinje, šta ona radi u snu, i gde živi, možete da saznate mnogo o svojim skrivenim željama.

(old_image)

12. Padanje - Povratak kontrole / buđenje
Uglavnom kad sanjate padanje, to znači da se vaš um vraća u budno stanje. Ako padate nekontrolisano u snu, to može da znači da nemate kontrolu nad nekim aspektima svog života, ili se plašite da se prepustite nečemu.

Nadlanu / T.D.

Pogledajte još