Stojaković spreman za novu sezonu

NJU ORLEANS, 30. septembra 2009. (Beta-AP) - Srpski košarkaš Predrag Stojaković uveren je da i dalje može da bude koristan u NBA ligi, iako zbog problema sa povredama već dugo ne igra na očekivanom nivou.

Stojakoviću ne bi smetalo i da doprinos Nju Orleans Hornetsima daje ulazeći u igru sa klupe.

"Ako mogu da pomognem timu, onda sam za", rekao je 32-godišnji igrač, koji se od povrede i operacije leđa oporavljao vežbama u morskoj vodi.

"Ne tražim individualna priznanja. Zaista verujem da ovaj tim ima talenat i potencijal da igra dobru košarku. Ako svako bude igrao svoju ulogu i svi budemo znali šta treba da radimo na terenu možemo da budemo uspešni", dodao je Stojaković.

Trener Hornetsa Bajron Skot već je najavio da će prednost na poziciji niskog krila dati Džulijanu Rajtu, koji je 2007. godine došao u tim kao izbor u prvom krugu drafta. Moris Piterson i debitant u NBA ligi Markus Tornton trebalo bi da se bore za mesto na poziciji beka šutera.

"Peđa i ja smo već razgovarali o tome. On je prihvatio da bude rezerva što dokazuje da želi da pobedi i na bilo koji način pomogne timu", rekao je Skot novinarima na treningu tima.

Stojaković je u Nju Orleans došao pre početka sezone 2006/2007 kada je za petogodišnji ugovor dobio 64 miliona dolara. U prvoj sezoni u Nju Orleansu, međutim, odigrao je samo 13 utakmica, jer je zbog operacije leđa morao na dužu pauzu.

Sledeće sezone vratio se na parket i pomogao Nju Orleansu da ostvari klupski rekord od 56 pobeda u regularnom toku sezone. Stojaković je tome doprineo sa u proseku 16,4 poena po utakmici. Ubacio je 231 trojku, što je bio drugi najbolji rezultat lige.

Prošle sezone u proseku je postizao 13,3 poena, pošto je, prema sopstvenom priznanju, previše brinuo o leđima, čak i kada je bio zdrav.

"To me je najviše frustriralo, što nisam mogao da se koncetrišem na košarku. Razmišljao sam o tome kako da gazim stopalom, kako da doskočim, kako ću se osećati na poluvremenu ili kada posle sedam minuta sedenja ustanem sa klupe", naveo je Stojaković.

Operacije i terapije su urodile plodom, pa Stojaković više ne oseća bol, mada i dalje tokom priprema izbegava da ulazi u duele na
treninzima. On je i priznao da ne treba očekivati da će u nastupajućoj sezoni igrati kao pre operacije.

"Ali zaista verujem da još mogu da igram dobru košarku, a i dalje uživam da se na terenu takmičim sa mlađim momcima", naglasio je, ipak, Stojaković.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.