Šarmantna Srbija na Tvrđavi

Dešavanje je predstavljeno kao „dva dana šarmantne Srbije“, a na programu je u petak i subotu od 11 do 18 časova na Petrovaradinskoj tvrđavi. Menadžer projekta Valentina Crnoglavac kaže za „24 sata“ da je ova godina promotivna, kao prezentacija ovdašnje kulturne i turističke ponude, sa ciljem povezivanja lokalnih samouprava u Srbiji i saradnja sa zemljama u regionu i Evropi. 

- Imaćemo poseban program za goste koji dolaze iz nekoliko opština iz cele Srbije, seminare na temu kreativne industrije i brendiranja manjih sredina. Vodiće se razgovori o oživljavanju vlastitog kraja, o profitnim programima, mudrom ulaganju u festivale i kulturne programe, ali i oživljavanje privrede i industrije. Osim toga, organizovaće se i takozvana „vinska šetnja“, u Podzemnim galerijama Petrovaradinske tvrđave, u okviru koje će biti održan svojevrsni „performans vinskih brendova“, degustacije vina, u kojima će učestvovati neki od renomiranih proizvođača vina u Srbiji - najavljuje Valentina Crnoglavac. 

Prema njenim rečima, uz kulturno-zabavni i muzički program, očekuje se i učešće antikvara, kao i fijakerista, pa će okupljeni posetioci „Kulturnog vremeplova“ moći da uživaju u promotivnim vožnjama. Organizacija „Epicentar“, koja je „krivac“ za ovu manifestaciju, promovisaće svoj projekat „Svet bajki“, kao i ostvarenje „Film mog života“, reditelja Slobodana Ivetića. Taj deo programa, uz promocije knjiga i tradicionalne muzike, biće priređen u ateljeima Petrovaradinske tvrđave. 

Ono što posebno ističu u „Epicentru“ je koncept pod nazivom „Radom do iskustva i šanse na tržištu“, koji podrazumeva da u organizaciji festivala „Kulturni vremeplov“ učestvuje desetak mladih, visokoobrazovanih i nezaposlenih ljudi, koji na taj način dolaze do mogućnosti da zarade, ali i da se stručno usavršavaju u mnogim sferama poslovanja.

Izvor: 24sata
30. septembar

Pogledajte još