fbpx

Aleksandar Vučić odlučan: Daću ostavku!

Poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas u Skupštini da je brat premijera Aleksandra Vučića, Andrej, vlasnik jedne privatne firme, a premijer mu je u odgovor na to "bacio rukavicu" ponudivši ostavku ukoliko Živković dokaže da je to tačno, a u suprotnom očekuje Živkovićevu ostavku i javno izvinjenje porodici Vučić.

"Ili ja ili vi gospodine Živkoviću", izazvao je premijer Živkovića i dodao da se ne mogu bez posledica iznositi ta i druge laži i uvrede na račun njega i članova njegove porodice.

"Mislim da je to pošteno", rekao je Vučić i dodao da epilog mora uslediti u ponedeljak.

On je primetio da je takva laž i ranije spominjana, na osnovu falsifikovanja ličnih dokumenata njegovog brata.

"To je i ranije bio pokušaj falsifikovanja i na tome su mu se izvinili svojevremno i Tadić i Rakić. Nije vlasnik i nikada nije ni bio vlasnik firme. Ako je tačno da je moj brat vlasnik te fantomske firme, želim da vas obavestim, ja ću ispuniti želju vašu i Borka Stefanovića i neću biti predsednik vlade od ponedeljka", rekao je Vučić u parlamentu.

Ukoliko se ispostavi da njegov brat nije vlasnik pomenute firme, od Živkovića, rekao je premijer, očekuje javno izvinjenje i da podnese ostavku na poslaničku funkciju.

"To je pitanje časti i poštenja", primetio je Vučić.

On je najavio i da će njegov brat podneti krivičnu prijavu protiv samog sebe, kako bi se definitivno utvrdile sve činjenice vezane za iznete optužbe. Živković je na to tražio repliku, ali je predsednica parlamenta Maja Gojković odbila da mu ponovo da reč, konstatujući da je "dobio ponudu, te da se o njoj izjasni u ponedeljak"..

Izvor: Alo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.