Čeka nas sunčan, ali hladan dan

0

U Srbiji će jutro biti hladno, ponegde sa slabim mrazem i kratkotrajnom maglom, a tokom dana će preovlađivati sunčano.

Vetar će biti slab do umeren, u južnom Banatu i Podunavlju povremeno jak, istočni i severoistočni.

Jutarnja temperatura će se kretati od minus jedan do četiri a najviša dnevna od šest do 12 stepeni Celzijusovih.

U Beogradu će jutro biti hladno, na širem području grada uz mogućnost slabog mraza. Tokom dana će preovlađivati sunčano. Vetar će biti slab do umeren, istočni i severoistočni.

Jutarnja temperatura će kretati od nula do dva, a najviša dnevna će biti oko 12 stepeni Celzijusovih.

U narednih sedam dana, u Srbiji će jutra biti mestimično sa maglom. U većini dana preovlađivaće sunčano, a samo u petak u severnim i zapadnim krajevima biće umerenog do prolaznog naoblačenja.

U sredu će vetar biti umeren, povremeno jak istočni, jugoistočni, a zatim u slabljenju. Do petka temperatura bez bitinije promene, zatim u postepenom porastu.

U narednih sedam dana, u Beogradu će u većini dana preovlađivati sunčano vreme, a samo se u petak očekuje umereno prolazno naoblačenje.

U sredu će vetar biti umeren, povremeno jak istočni, jugoistočni, a zatim u slabljenju. Do petka će temperatura biti bez bitinije promene, zatim u postepenom porastu.

Očekuje se relativno povoljan uticaj biometeorološke situacije na hronične bolesnike. Izvesna opreznost se savetuje osobama sa psihičkim tegobama. Meteoropate mogu osetiti glavobolju, promenljivo raspoloženje i bolove u mišićima.

Nadlanu / izvor; B92, RHMZ

Foto: Nadlanu Arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.