UEFA neće raspravljati o mogućnoj kazni za Partizan

BEOGRAD, 1. oktobra 2009. (Beta) - Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) neće raspravljati o mogućnoj kazni za Partizan zbog smrti navijača Tuluza Brisa Tatona, preminulog od povreda koje mu u Beogradu 17. septembra naneli huligani.

"Neće biti sastanka Disciplinske komisije povodom tog slučaja. Incident se desio izvan stadiona zbog čega komisija neće pokretati istragu i raspravljati o eventualnoj kazni", rečeno je  Beti u odeljenju za odnose sa medijima UEFA.

Pojedini srpski mediji sinoć su objavili da će Displinska komisija UEFA sledeće nedelje raspravljati o smrti Tatona i odgovornosti Partizana, pošto su osumnjičeni za ubistvo imali obeležja kluba.

Kao moguća kazna pominjana je i suspenzija Partizana iz evropskih takmičenja. "Crno-beli" su 2007. već bili suspendovani iz Evrope na godinu dana, posle navijačkih nereda u Mostaru na utakmici protiv Zrinjskog.

Mogućnost kazne za Partizan juče je odbacio i generalni sekretar tog beogradskog kluba Darko Grubor.

"Sigurno je da će UEFA biti pod velikim pritiskom da nas izbaci posle ove tragedije, ali ne preti nam takva opasnost. Nema propisa koji predviđaju diskvalifikaciju zbog incidenata koji su se dogodili van stadiona", rekao je Grubor novinarima.

"Međutim, bojimo se da ćemo posle smrti navijača biti na meti i da će UEFA drastično kažnjavati i najmanji incident", dodao je on.

Navijač Tuluza Bris Taton preminuo je u utorak u Beogradu posle teških povreda koje su mu naneli fudbalski huligani u centru glavnog grada Srbije, uoči utakmice između Partizana i Tuluza u prvom kolu Grupe J Lige Evropa.

Pogledajte još