Modne vinjete

0

Izuzetno posećeno veče u Galeriiji Štab obeležili su pre svega kvalitetni modeli, ali i upečatljivi detalji poput maski koje su nosili modeli Marka Ivkovića, energija pokreta manekena koji su nosili modele Sonje Marunić, interakcija između pokreta manekenki, video proekcije i zvuka na postavci Ane Vasiljević i gracioznosti balerina koje su bile uz unikatne modele Ane Cvejić

Modne vinjete su i ovog puta je poligon kreativnog izraza kako neafirmisanih imena, tako i onih dobro poznatih široj modnoj javnosti. Ana Vasiljević je predstavila kolekciju inspirisanu delima Paula Klea – “UNity”. Pored samih modela, koncept “UNity“ se odnosi i na interaktivnu instalaciju koja se definiše pokretom koji izaziva pojedine animacije koje će na simboličan način predstaviti neke od suštinskih društvenih tema. Ana Cvejić je prikazala konceptualnu kolekciju unikatno printanih baletanki – Ego Ballerina.

Pogledajte galeriju fotografija.

Motivi na koži ispituju značaj ličnih sećanja i uspomena i načine na koji oni bivaju transformisani susrećući se sa selfie društvenim fenomenom. Sonja Marunić rekonstruiše mogućnosti spajanja nespojivog – istoka i zapada, odakle i nastaje autorkina proekcija žene iz budućnosti. Istovremeno ona je gejša i futuristička ratnica Nikita Denmark. Marko Ivković predstaviće se kolekcijom inspirisanom konceptom sujevjerja i efektom verovanja koje utiče na ljudski um – Broken Gloss.

Foto: Promo

Ostavite komentar

Your email address will not be published.