Dobro je što sam otišao iz Intera

BEOGRAD, 1. oktobra 2009. (Beta) - Brazilski fudbaler Adrijano ocenio je da je odluka o odlasku iz Intera bila ispravna, jer mu je bilo potrebno vreme da reši problem sa alkoholizmom i depresijom.

Adrijano je u aprilu otišao iz Italije u Brazil, a nedugo zatim raskinuo je ugovor sa Interom. Brazilac je prvo najavio šestomesečno odsustvo iz fudbala, ali je potom potpisao ugovor sa ekipom Flamenga iz Rio de Žaneira.

"Nakon očeve smrti pao sam u depresiju, koju je, kako mi se tada činilo, samo alkohol mogao da izleči. Bio sam srećan dok sam pio i nisam se zaustavljao. Izlazio sam svako veče i pio sve i svašta, vino, viski, pivo... mnogo piva", rekao je Adrijano za list Gazeta delo Sport.

Adrijano je rekao da su ga čak i poznanici smatrali ludim što se odrekao višemilionskog ugovora sa Interom.

"Nikakav novac ne može da vam zameni porodicu. Odrekao sam se miliona, ali sam time kupio svoju sreću", kazao je on.

Brazilac je priznao i da je zbog alkoholizma često kasnio na treninge u Interu.

"Na svaki trening sam dolazio pijan. Često nisam spavao zbog straha da ne zakasnim, ali na kraju sam bio u očajnoj kondiciji. Ljudi iz kluba su me slali da spavam, dok su novinarima govorili da imam problem sa povredama. U jednom trenutku sam postao nepodnošljiv i došao u sukob sa trenerom Robertom Manćinijem. Morao sam da odem iz Intera", kazao je on.

Adrijano je priznao da je po dolasku novog trenera Žozea Murinja pomislio da će se njegov status u Interu popraviti.

"Pomislio sam tada da su moji problemi rešeni, ali je sve ostalo isto. Ponovo sam počeo da pijem, da odlazim na žurke i da menjam žene. Klub više nije želeo da me trpi i završilo se tako što sam insistirao da odem na oporavak", zaključio je Adrijano.

Pogledajte još