Disciplina deli velike od malih ekipa

BEOGRAD, 2. oktobra 2009. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Goran Stevanović rekao je da njegova ekipa ima problem sa nedisciplinom i odgovornošću, najavio mnoge promene u timu i ponovio da bi "crno-beli" trebalo što pre da se oporave od poraza i okrenu se domaćem šampionatu.

Partizan je izgubio u gostima od ukrajnskog Šahtjora sa 1:4, u drugom kolu Grupe J Lige Evropa.

"Znali smo gde dolazimo, pričali o tome i ulogu favorita zasluženo prepustili Šahtjoru. Jedino što mi je krivo je način na koji smo primili golove. Jedna od stvari na koje sam najviše upozoravao je gubljenje lopte na našoj polovini netačnim pasovima onda kada mi kontrolišemo loptu, kada mi donosimo odluku u napadu", rekao je Stevanović.

Partizan je na utakmici u Donjecku primio golove uglavnom posle grešaka svojih igrača, a Stevanović je najavio da će sigurno promeniti sastav za naredne mečeve.

"Bili smo strpljivi, pričali, pokušavali u hodu da ispravimo neke stvari, analiziraćemo dalje, ali moraćemo nešto da menjamo. Ima igrača koji čekaju svoju sansu i onih koji su imali priliku da pokažu želju, volju, htenje. Još mi je 'vruća glava', mogao bih da kažem nešto zbog čega bih se kajao. Možda je ovaj rezultat realan", rekao je on.

Na pitanje novinara da li je zadovoljan zalaganjem igrača trener "crno-belih" rekao je da pojedinci nisu pružili maksimum, ali da ipak veruje da su želeli.

"Poznajem ekipu, dobro znam ko je u kakvoj formi, ko je bio povređen. Imali smo zgusnut kalendar, četiri utakmice za 10 dana, a sad je došla i ova peta. Isti igrači iznose teret tih utakmica, u trkačkom smislu, ali kad oni padnu, drugi koji nisu dovoljno spremni ne mogu to da nadoknade i tada ulazimo u problem", rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, možda neki igrači od kojih se očekivalo nisu pružili maksimum, ali veruje da su hteli.

"Početkom mog dolaska pričalo se o disciplini i odgovornosti, to je ono što se danas vidi. Odgovornost i disciplina dele velike ekipe od malih", istakao je trener Partizana.

On je dodao i da je i pored početne treme na početku utakmice protiv Šahtjora golman Aleksandar Radosavljević "korektno obavio posao" i da mu treba pružiti šansu.

Partizan je imao nekoliko prilika pre jedinog gola Adema Ljajića u 84. minutu, ali su fudbaleri beogradske ekipe loše rešavali te situacije.

"Šanse su imali (Lamin) Dijara i (Ljubomir) Fejsa, ali problem je u neodgovornosti u duel igri, ostavljanju igrača i praćenju lopte. Nedostatak odgovornosti i discipline nam se ponavlja dugo vremena. Na tome moramo da radimo dok se ne shvati problem. Moguce je da je danas bilo nedostatak komunikacije, ima tu i fizicke spreme, svega pomalo", rekao je Stevanović.

On je dodao da ima rešenja i da ne treba ništa raditi na silu da bi se nešto promenilo.

"Ne treba seći preko kolena, ima tu i pozitivnih stvari, ali njih ćemo ostaviti za nas. Nije mi cilj da tražim alibi, ali u ovom trenutku odigrali smo najbolje, međutim, to nije dovoljno za rezultat u Evropi", dodao je trener Partizana.

Stevanović je rekao da ekipa mora da se posveti takmičenju u prvenstvu i da će u narednim utakmicama pokušati da osvoji neki bod u Ligi Evropa, kao bi popravila utisak.

"Još smo u nekom zakašnjenju za Evropom. Moramo da se bavimo realnošću, da ne izgubimo korak u prvenstvu, titula je vazna za klub, ima još takmičenja. Nedostatak koncentracije i discipline se ne prašta u Evropi. Kod nas se to oprosti i prođe, ali u ozbiljnim evropskim takmičenja se itekako kaznjava", zaključio je Stevanović.

Pogledajte još