Zapalila kola i kuću bivšeg devera: Njega krivi za razvod!

Neraščićene porodične odnose između njegovog brata i njegove bivše žene, platio je Stevica Petrović iz Iriga. Ogorčenost i bes što je bivši suprug našao novu ženu, iskalila je u sredu uveče M. T. iz Rume, koja je u kuću bivšeg devera ubacila dva zapaljiva koktela, a treći na automobil, od kojih je izgorela sva imovina, pa ova porodica sada spava u komšiluku.

- Prvo je bivša snaja došla oko 22 sata da se svađa sa mnom i napala me kako sam ja bratu našao drugu ženu. Za sve nesuglasice okrivila je mene - kaže Stevica Petrović, sedeći u fotelji koja je jedina preostala od nameštaja. - Rekao sam joj da ide i da me više ne uznemirava, jer nisam kriv za njihov razvod.

I kada je pomislio da je sa svađom završeno, spremio se sa suprugom Vericom i troje dece, da krenu za Novi Sad, međutim, na pola puta, vratio ga je poziv policije, u kojem su ga obavestili da mu kuća gori.

- Ispostavilo se da se M. T. posle dva sata vratila sa tri flaše benzina, dve je ubacila u kuću kroz prozor, a treću na auto u dvorištu. Naša kuća se u tom trenutku pretvorila u buktinju - priča Petrović, koji se vratio kada je sve uveliko gorelo.

Na lice mesta pored policije, koju se pozvale komšije kad su videle vatru, stigli su i vatrogasci, koji su ugasili požar. Bivša snaja je pobegla, sve što imaju progutao je plamen, a Petrovići se sada pitaju gde i kako dalje.

- Samo neka nam je glava na ramenima - kazuje supruga Verica, koja je ipak odahnula što im život nije bio ugrožen.

Petrovići kažu da je i ranije umela M. T. da dolazi i preti im, ali da oni te pretnje nisu uzimali za ozbiljno, pa je nisu ni prijavljivali policiji.

Izgoreli automobil parkiran u dvorištu

- Bio sam u opštini, da vidim da li oni mogu da mi pomognu, što je najgore ide zima, moram kuću da osposobim što pre. U policiji su nam saopštili da M. T. nisu još uhvatili, kažu krije se, bojim se samo da ne pobegne preko granice - jadikuje nastradali čovek.

Nastalu štetu od požara porodica Petrović procenjuje na oko 6.000 evra.

ISTRAGA U TOKU

U policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici potvrdili su paljevinu, uz napomenu da se intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti.

Nadlanu / izvor: Novosti

Pogledajte još