Otkrijte kojoj vrsti pripada vaš stomak i rešite se "salčića" za čas

1.Stomak zvani “probušena guma"

Ovakav oblik stomaka opisuje ljude koji mnogo vremena provode sedeći.

Reč je najčešće o kancelarijskim poslovima. Isto tako, ovaj tip građe opisuje ljude koji konzumiraju hranu koja sadrži velike količine šećera, beli hleb I testeninu. Ali ova vrsta stomaka može se vrlo lako redukovatii to najviše zdravom ishranom.

2. Stomak pod “stresom”

Ovakav stomak najčešće imaju osobe koje su perfekcionisti, ali i opisuje ih probleme s probavom i nadutosti. Kada smo pod stresom telo izlučuje hormon kortizol koji uzrokuje nakupljanje masnog tkiva na donjem delu stomaka.

Jedan od uzroka je i preskakanje obroka, brza hrana i dnevno unošenje velike količine kofeina u organizam.

3. Niski stomačić

Stomačić je smešten vrlo nisko, a opisuje najčešće prezauzete majke ili žene posvećene karijeri i dugim radnim danima. Uzrok se krije i u jednoličnoj ishrani koja se često ponavlja.

Ovakav stomačić vrlo je čest kod mršavih i vitkih osoba. Najvažnija jeishrana i kretanje zato ne držite dijetu već radije vreme potrošite na šarene namirnice i raznoliku pripremu hrane.

4. Naduvani stomak

Naduvani stomak je najčešće ravan ujutro, ali tokomdana postaje itekako primetan. Bez obzira na fizičku građu i kilograme razlog je nadutost i probava uzrokovana namirnicama koje ne odgovaraju vašem organizmu, alergijama ili obrocima siromašnim vitaminima i mineralima.

Izvor: portaloko

Pogledajte još