Naša šminkerka otkriva trikove: 10 sjajnih saveta

I žene i devojke žele da uvek izgledaju kao zvezde, ali ne shvataju razliku između profesionalne i šminke za svaki dan. Profesionalna šminka, poput Inglot i Mac, jeste skuplja i postojanija, ali takođe je i mnogo teža, napornija za kožu lica, i, nakon dužeg nošenja, izgleda kao maska. Zato ona nije za svaki dan, za dnevne varijante, već samo za specijalne prilike.

Odabir prave šminke je najbitnija stavka. Ne možete samo nabacati bilo šta na lice i nadati se dobrim rezultatima. Zato nam Aleksandra Milić, profesionalni šminker daje svoj stručni savet.

Svakodnevna šminka treba da bude lagana, kvalitetna i hidrantna. Sigurni smo da ne želite da izgledate pet ili deset godina starije, zato je najbolje da pratite ove savete kad je šminkanje u pitanju.

Tečni puderi

Kad je u pitanju dnevna varijanta, najbolji su malo ređi puderi i BB kreme. Nikad ne uzimajte puder koji je svetliji od tena, idealno je da uzmete tačnu nijansu, ili nijansu tamniji. Izbegavajte kupovinu teških uljanih i masnih pudera. Oni će učiniti da devojka od 20 izgleda kao da ima 38. Birajte hidrantne i tonirane kremice za svež izgled - najbolje Eucerin ili Vichy - one su lagane, ujednačavaju ten, a osvežavaju lice.

Zrelija koža zahteva mineralne pudere, oni omogućavaju da koža diše. Ne pokrivaju bore, ali ublažavaju nedostatke.

Rumenila

Kad birate rumenila i dvoumite se između krem i rumenila u kamenu, odaberite kamen. Krem rumenilo treba koristiti ako imate mnogo bubuljica, ili dosta bora.

TRIK: Kako da sredim obrve? Olovke i gelovi za obrve su prosto preskupi. Ali, ako uzmete sivu Aura olovku za oči (01), ona će savršeno odgovarati za svaki tip i boju obrva.


Maskare

Ako ne možete da se odlučite za maskaru, obična crna Maybeline je najpouzdaniji izbor.

Korektori

Ispod očiju koristite što vodeniji korektor, za ostatak lica gušće teksture. Ako imate osetljivu kožu, birajte bilo šta dokle god ne sadrži retinol ili, ako niste sigurni, VICHY je bezbedan izbor.

Senke
Krem senke ne uzimajte, jer vrlo brzo počnu da se skupljaju i prave one užasne linije na kapcima. Senke u prahu su vrlo nepostojane. Najbolji izbor su one u kamenu.

Senke često nisu one nijanse koja se reklamira, dogodi se da nisu dovoljno jake boje, da kupite crnu, a ona je jedva siva, ili izaberete roze, a ona se stopi sa bojom kapka. Za to je najbolje da kupite pigmente za oči ili pojačivače boja. Oni su savršeni za noćne varijante, maskenbale ili, kad prosto zaključite da vam senka nije dovoljno efektna.

Karmini

Aleksandra preporučuje postojani MaxFactor duo karmin, a za ovu sezonu kaže da su najbolje crvene i burgundi nijanse.

TRIK: Ako stavljate crveni karmin, oivičite usne olovkom boje crnog vina, izgledaće kao da se prelivaju nijanse.

Preporuka: Ove sezone su u modi kontrasti - usne puderasto roze, boja crnog vina na oči ili crveno na usne, a zlatan eyeliner na oči.

Međutim, kakvu god šminku da stavljate, nipošto nemojte odlaziti u krevet pre nego što je skinete!

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.