Murinjo gledaj svoju ekipu

BEOGRAD, 3. oktobra 2009. (Beta) - Trener fudbalera Juventusa Ćiro Ferara poručio je kolegi iz Intera Žozeu Morinju da se posveti svom timu, umesto što kritikuje ostale ekipe, među kojima najviše torinske "crno-bele".

Murinjo je u petak optužio italijanske medije da favorizuju Juventus i nerešen rezultat između Juventusa i Bajerna iz Minhena u Ligi šampiona (0:0), sarkastično je opisao kao "umetničko delo".

"Nerešen rezultat u Minhenu italijanski novinari nisu hvalili niti su ga nazvali umetničkim delom. Takav rezultat se ne smatra uspehom ovde u Torinu, ali možda je u Milanu drugačije", rekao je Ferara za list Gazeta delo Sport.

Ferara je poručio Morinju da obrati pažnju na rezultate svoje ekipe.

"On mora da počne da se bavi svojom ekipom. Pitao sam se zašto Morinjo svake nedelje mora da daje izjave o Juventusu. Ima dobro selektirane igrače i normalno je da se od njih uvek očekuju pobede. Međutim, kada osvojite samo bod kritike su pojačane", rekao je on.

Morinjo je kritikovao i kalendar takmičenja, za koji tvrdi da više odgovara crno-belima, ali je Ferara odbacio tu tvrdnju.

"Inter će igrati u nedelju, zatim u sledeću subotu, pa odmah u utorak. Isti raspored ima i Juventus, protiv Livorna, Đenove i Bolonje. Nijedna ekipa nije favorizovana", dodao je trener torinske ekipe.

"Želim da rivalstvo sa Interom bude samo na terenu. Murinjo nije glup, a ja nisam budala. Imam malo trenerskog iskustva, ali u fudbalu sam od 1984. godine. Uvek sam se trudio da se koncentrišem na svoj tim i u nekoliko navrata sam izbegavao da odgovorim, ali ovaj put sam morao to da uradim", rekao je Ferara.

Pogledajte još