BRUTALNO: Mladić uboden osam puta u kičmu i vrat

Jedan od uboda oštetio mu je kičmenu moždinu zbog čega ne oseća noge, a prema prvim nalazima lekara postoji velika opasnost da će ostati paralizovan. Napad se desio 22. novembra pola časa iza ponoći, kod raskrsnice sa Sremskom ulicom, a povređeni mladić je hitno prebačen i zbrinut na Hirurškoj klinici.

Nije u životnoj opasnosti

Kako saznajemo na Hirurškoj klinici, povređeni mladić je zadobio više uboda u grudi, leđa i vrat ali je trenutno van životne opasnosti.

- Stajao sam sa Stefanom i razgovarao. Sa druge strane ulice, prolazila su šestorica mladića. Doviknuli su nam:
- Gde ste, familijo!.
- Mi smo odgovorili: “Tu smo, familijo!”

- Onda su trojica prešla ulicu i došla do nas. Jedan mi je rekao: “Gde si, brate” i odmah pokušao da me udari. Ja sam se izmakao i pokušao da se odbranim, dok su druga dvojica oborila Stefana na zemlju. Udarali su ga i šutirali, a jedan me je gađao njegovim biciklom. Kada mi je jedan rekao: “Beži da i ti ne dobiješ nož”, shvatio sam da su naoružani - priča Stefanov drug koji je zamolio da ostane anoniman.

On kaže da je pojurio za napadačima koji su se povukli u pravcu Kliničkog centra, gde su nestali u okolnim ulicama.

- Zaustavio sam interventnu patrolu policije koja je odmah pojurila za njima. Kada smo došli do Stefana koji je ležao na zemlji video sam da je sav u krvi. Došla je Hitna pomoć koja ga je prebacila u bolnicu. Ne znam zašto su nas napali, niti ih poznajemo, niti je neko od nas ranije bio u sukobu sa nekim od njih. Apelujem na roditelje da vode računa šta im rade deca, jer se po svemu sudeći radi o maloletnicima - priča Stefanov drug.

Saša Stanković kaže da je njegov mlađi brat Stefan zadobio najmanje osam uboda u telo.

- Prema onome što su nam rekli lekari, uboden je najmanje osam puta u telo, najviše u leđa, a ima i dva uboda u vrat.

Oštećena mu je kičmena moždina jednim ubodom, zbog čega ne oseća noge. Prema procenama lekara, 90 odsto je verovatnoća da će ostati paralizovan do kraja života i da nikada više neće moći da stane na svoje noge - kaže Saša.

Majka izbodenog mladića Nadica Stanković je u porodičnoj kući slavila slavu, šokirala se kada je u toku noći primila vest da joj je sin izboden.

- Stefan je večerao i izašao oko 22.30 časova biciklom kod devojke, a u povratku se našao s drugom. Stariji sin Saša mi je javio u toku noći šta se desilo. Čim je uboden osam puta, taj je imao nameru da ga ubije... Strašno, ne znam da li su ga šutirali pre nego što su ga izboli ili posle, kaže ona.

Prema nezvaničnim saznanjima, napadači na Stefana i njegovog druga bili su pod dejstvom alkohola. Niška policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalaženju napadača.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.