5 koraka za bezbolnu brazilsku depilaciju kod kuće

1. korak

Istuširajte se mlakom vodom i nežnim sapunom, postavite čist peškir ispod vašeg tela. Zaštitite se od svih eventualnih izvora nečistoće i koristite samo nova pomagala za depilaciju izvađena iz originalnog pakovanja ili ona koja su dobro sterilisana. Opremite se dovoljnim količinama voska, tračica i drvenih štapića za nanošenje.

2. korak

Čupanje dlaka može biti veoma bolan proces, pogotovo ako sami povlačite tračice sa tela. Dlačice koje planirate da uklonite ne bi smele da budu duže od pola centimetara. Ako su kraće od toga nećete ih uspešno isčupati, a čupanje dužih će izazvati jače bolove.

3. korak

Upotrebite vosak koji najviše odgovara vašem tipu kože. Stručnjaci savetuju da se vodite po onome što je dobro za vaše lice, primera radi, čupanje dlačica na koži iznad gornje usne biće odgovarajuće i za intimno područje.

4. korak

Isplanirajte svoje aktivnosti unapred. Sveže depilirana koža ne podnosi vrućinu i znojenje, pa nemojte nakon tretmana ići na trčanje ili na neki drugi oblik vežbanja. Izbegavajte i vruć tuš i saunu. Umesto toga, nadraženoj koži će odgovarati prirodno ulje za telo koje neguje i hidrira kožu.

5. korak

Crvenilo kože i lagano peckanje intimnog područja su normalne posledice brazilske depilacije. Ali ako ste ipak oštetili površinu epiderma postoji opasnost od infekcije. Osećate li ekstreman bol, bolnu izraslinu na tom području, temperaturu ili neki drugi simptom infekcije - potražite pomoć lekara.

SAVET PLUS:

Depilacija voskom u kućnoj radinosti ne preporučuje se osobama koje pate od dijabetesa i kožnih problema poput ekcema i psorijaze, i imaju oslabljeni imunitet.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.