Pilule za kontracepciju imaju potpuno neočekivan efekat!

Pilule za kontracepciju imaju razne efekte na žensko telo i psihu, neke od njih prilično loše, ali zanimljivo istraživanje je pokazalo jedan potpuno nepoznat efekat do sada – snižavanje kriterijuma seksualne privlačnosti.

Kako rezultati istraživanja pokazuju, žene u vezama nakon što počnu da koriste pilule za kontracepciju obično imaju smanjeni libido, ali događa se i nešto jako zanimljivo – libido raste u slučaju da njihov partner nije fizički privlačan.

Priča se razvija i dalje – ako upoznate muškarca tokom uzimanja kontraceptivnih pilula i uđete u vezu, pa nakon nekog vremena prestanete da uzimate pilule bićete jako razočarani jer će vam postati fizički neprivlačan.

Naime, radi se o tome da kontraceptivne pilule utiču na nivoe estrogena u ženskom organizmu, i kad uzimate pilule, fizički vam se dopadaju muškarci koji su vam sličniji. Kad ste na piluli, vaše telo se ponaša isto kao da ste trudni, u smislu da raste privlačnost ka vama slilčnima, što naučnici pripisuju potrebi trudnice da se okruži porodicom.

Ovo istraživanje je potvrdilo rezultate dobijene u sličnom istraživanju 2001. godine.

Nadlanu / T.D.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.