U očekivanju snega: Danas oblačno, vetrovito i kišovito

Meteorolozi upozoravaju da će danas i danas u Pomoravlju i Podunavlju duvati olujni jugoistočni vetar maksimalne brzine od 61 do 86 kilometara na čas, u južnom Banati i oko 108 kilometara na čas. U toku noći u košavskom području ponegde kratkotrajna susnežica. Najniža temperatura biće od nula do šest, a najviša od četiri do 10 stepeni, u Timočkoj krajini od minus dva do nula.

I u Beogradu će biti oblačno i vetrovito, povremeno sa slabom kišom. Vetar jak, povremeno i olujni, jugoistočni. Najniža temperatura oko dva, a najviša oko pet stepeni. U Srbiji će do petka biti umereno do znatno oblačno, ponegde sa kratkotrajnom slabom kišom, uglavnom u južnim i istočnim krajevima. U Timočkoj krajini još u sredu sa snegom i susnežicom, a zatim sa kišom. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, u južnom Banatu i Podunavlju u sredu i olujni.

Od subote oblačno, hladnije, mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. I za Beograd meteorolozi u narednih sedam dana predviđaju slično
vreme. Osobe sa labilnim nervnim sistemom i astmatičari mogu osetiti
pojačane tegobe usled očekivanih meteoroloških prilika. Razdražljivost, glavobolja i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije.

Izvor: blic

Pogledajte još