Jovanović: Imamo volje da se suočimo s problemima

BEOGRAD, 9. januara 2007. (Beta) - Koalicija okupljena oko Liberalno demokratske partije (LDP) je politička snaga koja ima volju za suočavanje sa svim problemima koji utiču život građana, rekao je danas lider LDP-a Čedomir Jovanović.

"Mi hoćemo da rešimo probleme u ekonomiji, obrazovanju i socijalnoj politici, a ne da politički profitiramo tako što ćemo lagati ljude, kao što to čini vlada koja vodi takvu politiku da budžetska potrošnja iznosi 50 odsto bruto društvenog proizvoda", rekao je Jovanović u Bečeju, a saopštila LDP.

Jovanović je ocenio da će 2007. godina biti godina uspeha ljudi koji žele da preuzmu odgovornost za svoj život.

"Od građana tražimo podršku za jasnu politiku koja će afirmisati uspeh i koja ljude neće deliti po nacionalnosti i veri, već po poštenju, znanju i uspehu", rekao je Jovanović.

Lider LDP-a je ocenio da su Srbiji potrebne funkcionalne škole i upotrebljivo znanje, oživljavanje ekonomije kroz liberalizaciju poreske politike, smanjenje opterećenja za zaposlene i poslodavce i brza privatizacija javnih preduzeća.

Dodao je da je potrebna štednja u državnom sektoru, reforma opštinske, gradske i republičke administracije, kao i reforma velikih javnih sistema - zdravstva, prosvete, policije i pravosuđa.

Pogledajte još