Filmovi koji su obeležili 2014. godinu

Noje (Noah)
Američki epski, biblijom inspirisan film koji je režirao Daren Aronofski izazvao je burne reakcije, a u nekim zemljama je njegovo emitovanje zabranjeno. Izazvao je veliku pažnju kod publike.

Lusi (Lucy)
Jedan od najzapaženijih filmova ove godine svakako je film Luka Besona sa Skarlet Johanson u glavnoj ulozi. To je akcioni triler o ženi koja se slučajno upetljala u mračni posao, koja će iznenaditi svoje otimače i pretvoriti se u nemilosrdnu ratnicu.

Krive su zvezde (The Fault in Our Stars)
Ova američka, ljubavna drama smišljena je po istoimenom romanu Džona Grina. Prikazuje vezu dvoje ljudi koji se upoznaju u grupi za podršku tinejdžerima obolelim od raka.

Kapetan Amerika: Zimski vojnik (Captain America: The Winter Soldier)
Američki film zasnovan je na Marvelovom stripu o superheroju Kapetanu Americi i predstavlja nastavak filma Prvi osvetnik: Kapetan Amerika.

Čudesni Spajdermen 2 (The Amazing Spider-Man 2)
Obožavatelji Spajdermena su sa nestrpljenjem iščekivali nastavak Čudesnog Spajdermena i on je stigao na male ekrane u aprilu ove godine. Film je rađen po Marvelovom stripu o superheroju.

X-Men: Dani buduće prošlosti (X-Men: Days of Future Past)
Još jedan nastavak iz serijala o iks-ljudima i superheroj iz Marvelovih stripova oduševio je publiku. Film je dobio odličnu ocenu i kritiku.

Herkules (Hercules)
Avantura, u kojoj glavnu ulogu tumači Dvejn Džonson, zaradila je čak 11 miliona dolara prvog dana premijere, dok je tokom vikend prikazivanja zaradila 29 miliona. Po zaradi nalazi se na drugom mestu, odmah iza filma Lusi koji je zaradio čak 44 miliona dolara.

Transformersi: Doba izumiranja (Transformers: Age of Extinction)
Ovo je 4. po redu nastavak Transformersa i nije bio ništa manje interesantan publici nego ostali delovi. Ova naučna fantastika ostvarila je zaradu od preko milijardu dolara.

Na rubu vremena (Edge of Tomorrow)
Naučnofantastički okupio je sjajnu glumačku ekipu! Uloge su tumačili Tom Kruz, Emili Blant, Bil Pakston, Šarlota Rajli i Brendan Glison. Film je snimljen po motivima romana "All You Need Is Kill" Hirošija Sarakuzake.

Grand Budapest Hotel (The Grand Budapest Hotel)
Film je inspirisan delima Štefana Cvajga, austrijskog pisca, dramaturga, novinara i biografa. Ovo ostvarenje dobilo je nagradu David di Donatelo za najbolji strani film.

Nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.