Odeća koja širi svaku figuru: 3 modela koje treba izbegavati u širokom luku!

Funkcija odeće, osim da pokrije delove tela, jeste i da istaknemo ono najlepše na telu, a sakrijemo nedostatke, kako bismo izgledali što lepše. Međutim, neki od popularnih krojeva ili dezena ne mogu da se nose ako se prethodno ne obrati velika pažnja, jer se vrlo lako može desiti da postignete potpuno suprotan efekat.

Izbegavajte ili pažljivo nosite najčešća tri, ukoliko ne želite da vam odevna kombinacija vizuelno doda nekoliko konfekcijskih brojeva!

1. Krupni detalj na jednobojnoj tkanini

Veliki cvetovi, rombovi, krugovi i drugi detalji na jednobojnoj pozadini vizuelno povećavaju obim tela. Proširenje će biti veće ako je od ovog tipa tkanine napravljena haljina, majica ili pantalobne širokog kroja koji skrivaju konture tela, kao što je to bio slučaj sa haljinom Kire Najtli. Ona je predimenzioniranu haljinu pokušala da skupi u struku tankim kaišem.

2. Vodoravne pruge na beloj pozadini

Klasični mornarski dezen je veliki hit poslednjih nekoliko sezona, ali treba ga nositi sa velikom pažnjom. Vodoravne pruge na beloj pozadini vizuelno proširuju telo, pogotovo ako ne prate prirodne konture tela.

3. Čipka u svetlijoj boji

Crna čipka na tamnoj podlozi odigraće ulogu vizuelnog stanjivača, kao što je to bio slučaj sa vojvotkinjom od Kembridža, Kejt Midlton, na svečanoj kraljevskoj večeri u londonskom Paladijumu.

Međutim, svetla haljina sa ovim dodatkom imaće sasvim suprotan učinak. Najbolji primer je Eva Longoria, koju je upravo nabrana bež čipka na haljini skratila i proširila njenu inače odličnu figuru.

Stil / zadovoljna.hr

Pogledajte još