Očuh ubijene Dragane: Monstrum je bacao čini da se moje dete zaljubi u njega!

Hteo sam i ja da idem kod neke vračare, da je spasim, da joj skinem čini. Ali, zakasnio sam i moje dete je sada mrtvo...

Ovako za „Novosti“, počinje priču Dragiša Ćirić, očuh devojčice, koja je 8. decembra umrla u najstrašnijim mukama, kada joj je komšija Čedomir Đurić (66), nakon što ju je pretukao, u usta, dok je još bila živa, u usta sipao sonu kiselinu, od koje su joj svi unutrašnji organi - izgoreli!

- Čuvao sam Draganu od njene treće godine, voleo sam je kao svoje dete - plače, skrhan od bola, Dragiša. - I, nemoj da me slikaš. Neću da me ovakvog vide u novinama.

Dragiša je uboga sirotinja. Živi od dva obrađivanja hektara zemlje.
- Dragana je bila divna devojčica - bije se u prsa Dragiša. - Pomagala nam je u polju, radila sve poslove. Znala je da ode i čuva stoku. Ponese knjige i uči, na livadi. Pa, ipak, bila je odličan đak. Kao da sanjam. Očekujem da se vrata otvore, da se ona pojavi i kaže mi: „Tata, ne plači. Sve je u redu“.
Porodica nesrećne devojke u petak je bila u internatu u Zaječaru. Kažu, došli su da uzmu Draganinu garderobu, da imaju u čemu da je sahrane. Para nemaju. Ni sami ne znaju kako će obaviti pogreb.
- Pozajmio sam nešto para u selu, ali ne znam kako ću to da vratim - jeca Dragiša. - Ne radimo ni supruga, ni ja. A, onda su novinari pozvali gradsku upravu, koja je odmah na sebe preuzela sve troškove oko sahrane. Sahranićemo je u njenoj garderobi, koju je najviše volela.

U SG Zaječara nisu želeli da se oglašavaju ovim povodom. Samo su preneli novac. Kupljen je beli sanduk, krst i kompletna oprema da se Dragana, kako red i običaji nalažu, bude dostojno sahranjena.
Dragana Ćirić biće sahranjena u subotu na groblju u Salašu.
Izvor: novosti.rs/alo.rs

Pogledajte još