Vip unapredio mrežu u Beogradu i širom Srbije

„Tokom četvoromesečnih radova u glavnom gradu postojeća mrežna oprema je modernizovana uređajima najnovije generacije na čak 336 lokacija, a izgrađeno je i skoro 40 novih baznih stanica“, kaže Dejan Kastelic, direktor/CTO kompanije Vip i ističe da je operater samo tokom 2014. godine uložio 23 miliona evra u mrežu.

Modernizovana je 2G i 3G mreža širom Srbije na više od 550 lokacija u 21 gradu, a izgrađeno je i više od 350 novih 2G i 3G baznih stanica duž glavnih saobraćajnica i u manjim mestima. Na taj način poboljšana je pokrivenosti signalom, uz brži internet na mobilnim uređajima.

VIP NASTAVLJA DA ULAŽE „Telekomunikacije su veoma dinamična industrija koja podrazumeva kontinuirana ulaganja u najsavremeniju infrastrukturu i kvalitetnu uslugu kako bi se odgovorilo na rastuće potrebe korisnika u mobilnoj komunikaciji i održala konkurentnost tržišta“ , naglasio je Turk i dodao da Vipov strateški fokus ostaje na pružanju najboljeg korisničkog iskustva koje podrazumeva i novi koncept prodajnih centara koji je upravo započeo sa otvaranjem prodavnice u Zaječaru, a zatim sledi Šabac i tokom 2015. ostali gradovi. Kompanija će se u narednoj godini fokusirati na punu digitalizaciju poslovanja i nove poslovne mogućnosti kroz partnerstva sa različitim sektorima, kao i podršku start-up projektima koji su okrenuti inovacijama.

Dejan Turk, direktor/CEO Vip mobile najavljuje nastavak investicija ovog operatera i u 2015. godini: „Vip je do sada uložio skoro 827 miliona evra u poslovanje, što nas i dalje čini najvećim grinfild investitorom u Srbiji. Naš strateški fokus ostaje na pružanju najboljeg korisničkog iskustva koje podrazumeva i dalje unapređenje mreže, kao i inovativne ponude. Tokom naredne godine uložićemo čak 27 miliona evra u našu mrežu“.

Operater će tokom 2015. nastaviti da poboljšava pokrivenost i kvalitet mreže kroz modernizaciju opreme na više od 800 lokacija širom Srbije i izgradnju više od 450 baznih stanica svih tehnologija.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.