Koštunica: Srbija stabilna zahvaljujući radu Vlade Srbije

ČAČAK, 10. januara 2007. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS), Vojislav Koštunica izjavio je večeras da je Srbija danas "stabilna, pouzdana, snažna demokratska, pravno uređena i ekonomski prosperitetna država" zahvaljujući radu njegove vlade.

Koštunica je na konvenciji koalicije DSS i Nove Srbije u Čačku istakao da se te stranke zalažu za bolje uslove života, za veće zapošljavanje, da se više investira kao i da se nastavi obračun sa korupcijom i kriminalom, da pasoši budu bez viza i da politika bude bez kriza i afera.

Ako se podvuče crta između onoga što su uradile prethodna i dosadašnja vlada, "na strani aktuelne valde su dela, a na drugoj strani su reči, obećanja i magla", ocenio je predsednik DSS.

Lider Nove Srbije i ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić rekao je da će Vlada Srbije sutra odlučiti da počne izgradnja auto-puta Horgoš-Požega koji je ocenio kao "važan" za ceo region.

Ilić je rekao da je siromaštvo u Srbiji preopolovljeno za poslednje tri godine i istakao da će se koalicija DSSČS, ukoliko pobedi na izborima, posvetiti smanjivanju nezaposlenosti koju je ocenio kao "osnovni problem u Srbiji".

Prema Ilićevoj oceni, Demokratska stranka (DS) je "napravila grešku" što je Božidara Đelića predložila za kanididata te stranke za premijera.

Na konvenciji su govorili i gradonačelnik Čačka Velimir Stanojević, funkcioneri DSS-a Slobodan Vuksanović i Predrag Bubalo, potpredsednik Srpskog demokratskog pokreta obnove (SDPO) Vojislav Mihajlović i potpredsednica NS Dubravka Filipovska.

Predstavljeni su kandidati za poslanke iz Čačka, Lučana i Gornjeg Milanovca.

Pogledajte još