Engleska želi svih 10 pobeda u kvalifikacijama

LONDON, 7. oktobra 2009. (Beta-AP) - Golman engleske fudbalske reprezentacije Dejvid Džejms rekao je da će njegova ekipa motivisano odigrati preostale dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine, iako je već obezbedila plasman na Mundijal.

Engleska je u prošlom kolu kvalifikacija obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi pobedom nad Hrvatskom od 5:1 i tako ostvarila osmu uzastopnu pobedu u Grupi šest.

"(Selektor Fabio) Kapelo nam je rekao da moramo da popravimo igru iz prošle utakmice, pa ćemo i na predstojećem meču protiv Ukrajine morati da idemo na pobedu", rekao je Džejms.

"Želimo da nastavimo da napredujemo i uveren sam da ćemo biti veoma uspešni sa Kapelom. Imamo kvalitetnu ekipu koja može da ispuni sve zadatke", dodao je on.

On je rekao i da će njegova ekipa brojnim pobedama pokušati da ispravi neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Utakmica između Engleske i Ukrajine igra se u subotu od 18.15 u Dnjepropetrovsku, a poslednji meč u kvalifikacijama fudbaleri Fabija Kapela igraće na Vembliju protiv Belorusije u sredu, 14. oktobra.

"Ukrajina ima šansu da se kroz baraž kvalifikuje na Mundijal, ali igraće protiv Engleske koja želi da završi kvalifikacije sa svih 10 pobeda. Nećemo im olakšati posao", rekao je Džejms.

Drugo mesto u Grupi šest zauzima Hrvatska, koja je iz devet utakmica sakupila 17 bodova, dok Ukrajina ima dva manje i meč manje.

Poslednju utakmicu u kvalifikacijama Hrvatska igra u sredu u Astani protiv Kazahstana.

Pogledajte još