Valdano veruje u Maradonine kvalitete

BEOGRAD, 7. oktobra 2009. (Beta) - Generalni direktor Real Madrida Horhe Valdano ocenio je da će selektor fudbalske reprezentacije Argentine Dijego Maradona dokazati da je jedan od najboljih svetskih trenera.

Bivši reprezentativac Argentine Valdano, rekao je i da veruje da će se "gaučosi" ipak kvalifikovati na Svetsko prvenstvo 2010. godine i da će u Južnoj Africi pokazati koliko su kvalitetni.

"Pred Maradonom je veliki izazov - plasman na Svetsko prvenstvo. Argentini su ostale još dve teške utakmice, ali uveren sam da će se bez problema plasirati na Mundijal", rekao je Valdano za španski list AS.

"Maradona će na Svetskom prvenstvu dokazati da je i kao trener najbolji na svetu", dodao je on.

Mardona je pod kritikom zbog loših rezultata Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

U Južnoameričkoj kvalifikacionoj grupi Argentina je peta, sa 22 boda. Prve četiri ekipe iz te grupe će se direktno plasirati na Mundijal, dok će peta igrati u baražu sa četvrtoplasiranom ekipom iz kvalifikacija Severne i Centralne Amerike i Kariba.

Brazil i Paragvaj su već izborili plasman na Svetsko prvenstvo, Čile je treći u grupi sa 27 bodova, Ekvador četvrti sa četiri boda manje, dok Urugvaj na šestom mestu ima bod manje od Argentine. 

Takmičenje u kvalifikacijama Argentina nastavlja u nedelju u Buenos Ajresu protiv Perua, dok će poslednju utakmicu igrati četiri dana
kasnije protiv Urugvaja u Montevideu.

Pogledajte još