Za četvrtak, 8. oktobar 2009. godine

BEOGRAD, 8. oktobra 2009. (Beta) - Naslovne strane današnjih izdanja dnevnih listova posvećene su uglavnom ekonomskim i socijalnim temama.

ALO - "Srpski pasoš za Štulića", o tome da srpski rokeri podržavaju ideju da se frontmenu grupe Azra dodeli državljanstvo i pasoš Srbije.

BLIC - Za list govori guverner Narodne banke Radovan Jelašić: "Neozbiljno je da Vlada sad poveća PDV". O hapšenju predsednika NVO za pomoć deci u tekstu "Švercovao kokain preko humanitarne organizacije". O stambenoj ponudi u Srbiji pod naslovom "Nedovoljno stanova za povoljne kredite".

BORBA - O presudi Trećeg opštinskog suda Siniši Vučiniću -"Siniša Vučinić osuđen samo na uslovnu kaznu, iako je dvojici ljudi pretio smrću". O ekologiji u Srbiji "Građani biomasu brižljivo koriste, neophodno ohrabrenje države".

VEČERNJE NOVOSTI - O subvencionisanim kreditima za stanove u tekstu "Stan, pa kredit". List donosi ispovest jedne silovane Beograđanke pod naslovom "Šest godina pakla". "Đački dinar važniji od školovanja" o skandalu u pančevačkoj tehničkoj školi "23. maj".

GLAS JAVNOSTI - O položaju autističnih osoba u Srbiji "Deca bez života". "Radnike otpuštaju, a bankari se bogate" o prodaji hartija od vrednosti NBS.

DANAS - O odlaganju redovne sednice Vlade pod naslovom "Priprema terena za veći PDV". List na naslovnoj strani objavljuje fotografiju sa vojne vežbe "Odlučan odgovor 2009". O pripremama za predstojeću posetu predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva Srbiji u tekstu "Sovjetskim vojnicima nove ulice". O navodima sajta Vikipedija o imovinskom stanju crnogorskog premijera u tekstu "Đukanović bogatiji od Obame". O odluci predsednice Skupštine Srbije pod naslovom "Đukić-Dejanović zaveštala organe". Vođa navijača Partizana izjavio za francuski list Ekip: "Molim se za Brisa Tatona".

KURIR - Pod naslovom "Profiteri" o zaradi poslovnih banaka zahvaljujući povoljnim uslovima koje je obezbedila Narodna banka Srbije.

POLITIKA - O najavi posete šefa holandske diplomatije Srbiji Maksima Ferhagena u tekstu "Holandija želi proširenje partnerstva sa Srbijom". O projektu Istraživačko-dokumentacionog centra u Sarajevu pod naslovom "Bosanski atlas zločina". O stanju u bolnicama tekst "Bolnička hrana završava u kontejneru". O napadu na dekana Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Nikolu Grujića pod naslovom "Pretukao me plaćeni batinaš".

PREŠ - O hapšenju osnivača nevladine organizacije za pomoć deci u tekstu "Predsednik NVO poštom švercovao 2,5 kila kokaina!". List piše da su srpski varioci prevareni u Holandiji - "Srpske varioce u Holandiji držali kao belo roblje!" O nasilniku iz Novog Beograda pod naslovom "Zaraženi manijak mojoj drugarici polomio vilicu!"

PRIVREDNI PREGLED - "Deficit od 4,5 odsto ostvariv" o razgovorima ministarke finansija Srbije Diane Dragutinović sa predstavnicima MMF-a. Po povratku iz Istanbula za list govori guverner NBS Radovan Jelašić "MMF traži konkretne mere".

Pogledajte još